Şehit babası Salim Yarar oğlunun anısına evini müzeye çevirmiş

Adapazar'ında yaşayan baba Salim Yarar 22 yıl önce bölücü terör örgütü tarafından şehit edilen oğlu Fatih Kemal Yarar'ın anısını yaşatmak için evini müzeye çevirdi. Bununla da yetinmeyen baba Yarar, devletten aldığı şehit maaşıyla oğlunun adına kütüphaneler ve Atatürk anıtları yaptırdı...

Abone ol

Salim Yaşar... Oğlu Fatih Kemal Yarar'ı 22 yıl önce Şırnak'ta şehit vermiş.

İzmir'in Foça ilçesinde askerliğini yapan Fatih Kemal Yarar, 23 Aralık 1993'te Olağanüstü Hal Bölgesi'ndeki Şırnak'a görevlendirildi.

8 Ocak 1994'te bölücü terör örgütüne yönelik operasyona katılan ve o gece silah arkadaşlarına şehit olacağını söyleyip, helallik isteyen Yarar, 9 silah arkadaşıyla operasyonda şehit düştü. Oğullarının şehadet haberini alan ailesi, aradan geçen 22 yıla rağmen acılarını unutamadı.

Adapazarı ilçesi Çökekler Mahallesi'ndeki evlerinde 365 gün Türk bayrağını dalgalandıran şehit babası Salim Yarar, oğlunun ve diğer Mehmetçiklerin aziz hatırasını yaşatmak için evlerinin bahçesine mini müze kurdu.

Artvin’de, Sakarya’da oğlunun adına kütüphaneler, Atatürk anıtları ve çeşmeler yaptıran Yarar, 22 yıldır aldığı şehit maaşını oğlunun adını yaşatmak için harcıyor.

ulusalkanal.com.tr

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı'nın sözlerine KKTC Başbakanı'ndan yanıt Gündem Şehit korucu Yüksekova’da toprağa verildi Gündem Midyat'ta bombalı araç alarmı Gündem Tarık Toros kaçtı Gündem