Venezuela'da askeri hareketlilik

Venezuela askerleri, devlet başkanı Maduro'nun emriyle sınır hattında alarm durumuna geçti. ABD öncülüğünde 23 Şubat'ta "İnsanı yardım" gönderileceğinin açıklanmasının ardından Venezuela Ordusu sınır ihlallerini engellemek için teyakkuz durumuna geçti.

Abone ol

Venezuela askerleri, Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun emri doğrultusunda sınır hattında konuşlandı.

Ülkenin Hollanda kontrolündeki Karayip adalarıyla olan deniz bağlantısının da süresiz askıya alındığı duyuruldu.

Venezuela ordusu, ABD'nin sözde İnsani yardımının ülkeye varış tarihi olarak açıkladığı 23 Şubat öncesi sınırda alarm durumuna geçti.

Savunma Bakanı Vladimir Padrino Lopez yaptığı açıklamada, Devlet Başkanı Maduro dışında kimseden emir almayacaklarını belirtti.

Savunma Bakanı "Askerler, topraklarımızın bütünlüğünün ihlal edilmesini önlemek için başkomutan Maduro'nun talimatı doğrultusunda sınır boyunca konuşlu ve alarm durumunda olmayı sürdürecek" dedi.

"Deniz bağlantısı askıya alındı"

Kara sınırlarında önlem alan hükümetin diğer bir adımı da denizden geldi. Falcon Bölgesi Sivil Koruma Direktörü Gregorio Jose Montano, Karayiplerler'de yer alan Hollanda kontrolündeki 3 adayla deniz bağlantısının süresiz olarak askıya alındığını açıkladı. Montano, kararın yardım merkezi olarak kullanılacağı açıklanan Curacao ile Aruba ve Bonaire adalarla ulaşımı etkileyeceğini söyledi.

Esad'ın danışmanı: Kürtlere özerklik verilirse Suriye bölünür Dünya Pakistan'da hareketli günler Dünya BM: SDG sivilleri zorla tutuyor Dünya Trump'tan Venezuela ordusuna tehdit Dünya