İşçiler Türkiye’ye dönmek istiyor

200 Türk işçi, Kovid-19 kısıtlamaları nedeniyle Suudi Arabistan’da mahsur kaldı. İşçiler seslerini duyurmak için Ulusal Kanal’a ulaştı, yetkililere seslendi. Olayla ilgili Dışişleri Bakanlığı kaynakları ise “Konuyu takip ediyoruz” açıklaması yaptı.

Abone ol

Onlar ülkelerine dönmek istiyor. Suudi Arabistan’da mahsur kaldılar… …

Cidde kentinde 200 inşaat işçisi Türkiye’ye dönmek için Dışişleri Bakanlığı’nın adım atmasını bekliyor. Bakanlık kaynakları ise "konunun takip edildiğini" belirtiyor.

DY Yapı çalışanı inşaat işçileri, günlerdir şantiyede bekliyor. Koronavirüs önlemleri nedeniyle ülkelerine dönemeyen işçiler için henüz bir adım atılmadı.

Çalışanların, firma ve Suudi Arabistan’ın transfer işlemlerini gerçekleştirmemesi üzerine şantiyede kapalı kaldığı iddia ediliyor.

Yaşananlarla ilgili Ulusal Kanal’a bilgi veren Dışişleri kaynakları, “Konuyu takip ediyoruz.” açıklaması yaptı.

Üç aydır maaşlarının ödenmediğini söyleyen işçiler, şubat ayı maaşlarını da daha yeni alabildiklerini belirtiyor.

Kovid-19 salgınına karşı şantiyede de hiçbir önlem alınmaması da onları endişelendiriyor.

İşçiler kendilerine verilen sözlerin tutulmasını talep ediyor.

Ulusal Kanal’a ulaşan Erdal Erik isimli bir işçi ise annesini kaybetti. Erik, hayatını kaybeden annesi için konsolosluğa başvurdu. Ancak oradan da sonuç alamadı…"Annemin ölüm haberini aldım” diyen Erdal Erik, “Burada mahsur kaldığım için son görevimi yapamayacağım." ifadelerini kullandı.

ulusal.com.tr

TBMM Başkanı Şentop'tan 19 Mayıs mesajı Gündem Kemal Kılıçdaroğlu kayyum atamalarını eleştirdi Gündem Kovid-19 sürecinde güler yüzleriyle öne çıktılar Gündem 19 Mayıs saat 21.00'de balkonlara Gündem