Bülent Arınç'ın o sözleri tartışma yarattı

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın "önceden 'biz'dik, şimdi 'ben'e döndük" sözleri AKP içinde tartışmanın fitilini ateşledi. AKP sözcüsü Beşir Atalay "Ortak akıl ilk zamanlardaki kadar devrede değil" dedi. AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal ve eski Gümrük Ticaret Bakanı Nurettin Canikli ise Arınç'ın sözlerinin partiyi bağlamayacağını belirtti.

Abone ol

Bülent Arınç'ın AKP Kogresi öncesinde söylediği "önceden 'biz'dik, şimdi 'ben'e döndük" sözleri AKP içinde tartışma başlattı.

Kongre sürerken CNN Türk’e konuşan AKP Sözcüsü Beşir Atalay, Arınç'a destek veren ifadeler kullandı. Bakanlar Kurulu veya MKYK konusunda parti içinde tartışma yaşandığını belirten Atalay, "Şimdi ortak akıl, benim tespitim, ilk zamanlar kadar devrede değil” dedi.

Arınç'a destek veren bir başka AKP'li ise Ankara Milletvekili Aydın Ünal oldu. Ünal, AKP'nin özünden uzaklaştığı yönünde ifadeleri teşkilatta sıklıkla duyduklarını belirtti. Ünal, “Kendini beğenmişlik, kibir gibi konularda birtakım hatalar yapılmış olabilir. Bu konuda ciddi tedbirlerin alınmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Milliyet'te yer alan habere göre AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal ise Arınç'a tepki gösterdi. Eleştirileri, Arınç'ın kişisel sözleri olarak yorumlayan Ünal, “Siyasetçinin temel sorumluluğu, ‘Beni dinleyenleri kişisel hesaplarımın parçası haline mi getirmek istiyorum yoksa bu ülkenin geleceğine bir taş mı koymak istiyorum?’ olmalı” dedi.

Eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli de Arınç'a “Bunlar kişisel düşüncelerdir. Gerçeği yansıtmıyor” yanıtını verdi.

ulusalkanal.com.tr

Atatürk ve Ermeni kökenli Türk yurttaşları arasındaki sarsılmaz gönülbağı Ermeni yalanını temelden çürütüyor! Gündem Bodrum'da skandal olay! Gündem TSK: Misliyle karşılık verildi Gündem Oy pusulasında hangi parti kaçıncı sırada Gündem