Dünya genelinde Kovid-19 vaka sayısı 81 milyonu aştı

Koronavirüs salgınında tespit edilen toplam vaka sayısı 81 milyonu aştı. Can kaybı 1 milyon 771 bin 981 kişiye ulaştı. İsrail, iki haftalık karantina uygulama kararı aldı. Çin'in başkenti Pekin'de de Kovid-19 vakası görüldü.

Abone ol

Dünya genelinde Kovid-19 salgınında toplam vaka sayısı 81 milyon 144 bini aştı. 1 milyon 771 bin 981 kişi yaşamını yitirdi.

Öte yandan virüs saptanan 57 milyon 293 bin 765 kişi hastalığı yendi, sağlığına kavuştu.

Amerika Birleşik Devletleri, hala en fazla vaka ve ölümün görüldüğü ülke konumunu koruyor. Ülkede 19 milyon 573 bin 847 vaka tespit edildi. Salgın nedeniyle 341 bin 138 kişi yaşamını yitirdi.

Kovid-19'un ekonomik etkisinin ağır hissedildiği Amerika'da işsizlik sorunu sürüyor. Yardım ödenekleri için bir süredir bekleyen tasarı onaylandı. ABD Başkanı Donald Trump, 900 milyar dolarlık ekonomik destek paketi ile 1,4 trilyon dolarlık bütçe tasarısını imzaladı.

ABD'nin yanı sıra vaka sayıları 1 milyonu geçen ülkelerin başında Hindistan geliyor. 10 milyon 208 bin 725 ile Hindistan'ı Brezilya takip ediyor.

Vaka sayılarının tırmanışa geçtiği İsrail'de salgına karşı mücadele kapsamında 2 hafta karantina uygulanacak. Fırın, eczane ve market gibi işletmeler hariç tüm iş yerleri kapatılacak. Lokantalar ise sadece paket servisi verebilecek. Kapalı alanlarda 10, açık alanlarda da 20'den fazla kişinin bir araya gelmesine izin verilmeyecek. Toplu taşıma hizmetlerinin sayısı da düşürülecek.

Çin'in başkenti Pekin'de Kovid-19 vaka sayılarındaki ani artış nedeniyle ''acil durum'' ilan edildi. Bazı semtlerde giriş çıkışlar kapatıldı. Vakaların görüldüğü bölgelerde 800 bin kişiye Kovid-19 testi yapılacağı ifade edildi. Çin ayrıca yeni yıl kutlamaları, şehir dışına yapılacak seyahatler ve kentte toplu halde yapılan eğlence ve dini etkinliklerin iptalini kararlaştırdı.

Paşinyan'dan erken seçim teklifi: ''Görevi bırakmaya hazırım'' Dünya İlk Su-57 Rus ordusuna teslim edildi Dünya ABD Donanması yenildiğini itiraf etti: ''Denizlerde tam hakimiyeti kaybettik.'' Dünya İsrail'in Suriye'ye saldırı girişimi engellendi Dünya