'Olumlu ama yetersiz'

Hekimler Anayasa Mahkemesi'nin Tam Gün Yasası'nı iptal eden kararını yeterli bulmadı. Türk Tabipleri Genel Sekreteri Beyazıt İlhan, muayenehane açılmasıyla ilgili kararın olumlu olduğunu söyledi. İlhan, Anayasa Mahkemesi'nin "acil durumlarda yaralılara müdahale eden doktora ceza" verilmesini öngören 46'ıncı maddenin de iptal edilmesi gerektiğini belirtti.

Abone ol

Anayasa Mahkemesi'nin Tam Gün Yasası'nın bazı maddelerini iptal etmesi, "olumlu, ancak eksik bir karar" olarak değerlendirildi.

Muayenehanelerin son kapatılma süresine 9 gün kala gelen karar sayesinde muayenehaneler kapatılmayacak. Türk Tabipleri Birliği Genel Sekreteri Beyazit İlhan, Yüksek Mahkemenin yasanın acil olan kısmını görüştüğünü belirtti, esastan görüşmenin önemli olduğunu söyledi.

Ancak Anayasa Mahkemesi'nin kararı bu haliyle yetersiz. İlhan, "acil durumlarda hastalara bakan doktora ceza verilmesini öngören" düzenlemenin de iptal edilmesi gerektiğini belirtti.

Haber: Çağla Akkuş

Kamera: Sabri Kaya

ulusalkanal.com.tr

Nöbetin 2.gününde ise renkli anlar yaşandı Gündem Kredi kartı sahiplerine kötü haber Gündem Bozdağ’dan ‘Öcalan’a özgürlük’e yeşil ışık Gündem “Suriye uçağını düşürenler bizden olamaz“ Gündem