16 milyar dolarlık gizemli para

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Türkiye'de kaynağı belirsiz para girişinin 16 milyar dolara ulaştığını açıkladı. Canikli, “Ortadoğu, Balkanlar, Kuzey Afrika hepsinden kalıcı olarak para geliyor. Parasını güvence altına almak için Yunanistan’dan, Ermenistan’dan bile Türkiye’ye para geliyor” dedi.

Abone ol

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, kaynağı belirsiz para girişini ifade eden net hata noksan kaleminin 16 milyar dolara ulaştığı söyledi. Bakan Canikli, “Gizemli para” olarak bilinen net hata noksan kalemindeki paranın Türkiye’nin etrafındaki ülkelerden geldiğini öne sürdü.

Canikli, "Ortadoğu, Balkanlar, Kuzey Afrika hepsinden kalıcı olarak para geliyor. Parasını güvence altına almak için Yunanistan’dan, Ermenistan’dan bile Türkiye’ye para geliyor." ifadesini kullandı.

2014 Mart ayı itibarıyla Türkiye'de kaynağı belirsiz para miktarı 2,4 milyar Dolar idi. Caniklinin son açıkladığı rakamlara göre bu miktar 12 ay da 12 milyar dolar arttı. 16 milyar dolaralık kaynağı belirsiz para aynı zamanda Cumhuriyet tarihinde bir rekor.

ulusalkanal.com.tr

Kumpasçı Ünal Tatar Havelsan'da Gündem Polis yine bir siyahi vurdu Gündem Devlet balıkların peşine düştü Gündem 15 Nisan rahatsızlığı iletilecek Gündem