Ünlü holding iflas ettiğini duyurdu!

Bünyesinde 22 bin çalışanı bulunan Orion Holding iflas etti. 200 milyon liralık borçla batan şirket sahiplerinin izini, mahkemenin atadığı kayyum da bulamadı.

Abone ol

Türkiye’nin en büyük holdinglerinin de aralarında olduğu şirketlere güvenlik, temizlik gibi hizmeti veren Orion Holding iflas etti.

Şirket, mahkemeye yaptığı başvuruda, iflas erteleme kapsamına alınmasını ve faaliyetlerini sürdürmesine imkân tanınmasını istedi ancak mahkeme bu talebi kabul etmedi.

Mahkeme, tedbir kararı öncesi kayyum ataması yaparak bilirkişi raporları istedi. Ancak gelen raporlar olumsuz yönde oldu.

Rapora göre şirketin kurtarılmasının güç olduğuna vurgu yapıldı. Kayyum raporunda ise, şirket sahiplerine ulaşılamadığı bilgisi yer aldı.

İflas eden şirketin toplam borcu 200 milyon civarında olduğu bildirildi. Şirketin Vergi ve SGK’ya olan borç miktarı 50 milyon TL seviyesinde.

Piyasaya ve işçilere de yüklü bir borcu bulunan Orion’un Türkiye’deki bazı banka ve faktoring şirketlerine de borcu bulunuyor.

Tasfiye sürecine giren şirketten alacaklılar arasında yabancı fonlarda bulunuyor.

Körfez sermayeli Gulf Capital’ın 20 milyon dolar, Franklin Templeton Fonu’nun ise 12.5 milyon Avro’luk bir alacağı bulunuyor.

ulusalkanal.com.tr

Araç sahipleri dikkat! Trafik sigortası priminde değişiklik Gündem Dışişleri Bakanlığı açıkladı: ABD ve NATO başta olmak üzere Gündem Pentagon, Hulusi Akar’a neden madalya taktı? Gündem Olmayan bankadan maaş alındı Gündem