Son dakika haberleri... Kanal İstanbul'la ilgili yeni gelişmeler

İstanbul'da açılması planlanan kanalın "yap-işlet-devret" usulü ile yapılmasına ilişkin itiraz Anayasa Mahkemesi'nce reddedildi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin işbirliği protokolünden çekilemeyeceğini savundu. Bakan Kurum, 8 maddelik Ulusal Akıllı Şehir Stratejisi ve Eylem Planının ayrıntılarını da paylaştı.

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bu açıklamaları Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a soruldu.

Kurum, ÇED sürecinin tamamlandığını, ihale sürecine yönelik hazırlıkların sürdüğünü belirtti.

Kurum gazetecilerin sorularını yanıtladıktan sonra 8 maddelik Ulusal Akıllı Şehir Stratejisi ve Eylem Planı'nı açıkladı.

Akıllı şehir uygulamaları öncelik sırasına göre yapılacak. IQ testleriyle şehirlerin olgunluk seviyeleri ölçülecek.

Bakan Kurum, 1399 belediyenin 400'ünde anket ve analizler yaptıklarını, Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı'nda 26 ana, 14 alt olmak üzere toplam 40 eylemi belirlediklerini söyledi.

ulusal.com.tr

Gazilerden 'sehven emekli' tepkisi Gündem Adalar Kaymakamlığı'ndan flaş hamle Gündem İbrahim Kalın'dan Kanal İstanbul, Montrö, Mansur Yavaş, Sinan Aygün, İdlib ve Libya açıklaması Gündem Cumhurbaşkanlığı'ndan asgari ücret açıklaması Gündem