Perinçek'in AİHM zaferi akademik çevrede geniş yankı uyandırdı

AİHM'nin İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek lehine verdiği karar akademik çevrelerde büyük yankı uyandırdı. Karar, dünyaca ünlü Cambridge Üniversitesi'nin de gündemine girdi. Üniversitenin yayınladığı bir dergide, karar "İsviçre kurumlarının 'tek fikir diktatörlüğü' yaratan yaklaşımı gerçekten sorunluydu. Mahkemenin kararı son derece haklıdır" denildi.

Abone ol

İşçi Partisi Lideri Doğu Perinçek'in AİHM'de kazandığı zafere, dünyaca ünlü Cambridge Üniversitesi'nin hukuk fakültesinden de destek geldi.

Fakültenin yayın organının internet sitesinde yayımlanan makalede, AİHM kararının haklılığına vurgu yapıldı. Kararın tek fikir diktatörlüğünü yıktığı belirtildi.

Cambridge Üniversitesi Uluslararası ve Karşılaştırmalı Hukuk Dergisi:

Mahkemenin kararı son derece haklıdır. İsviçre kurumlarının 'tek fikir diktatörlüğü' yaratan yaklaşımı gerçekten sorunluydu. Tek bir fikri diğer tüm fikirlerin üzerine yerleştiren, farklı fikirleri suç ilan eden ve her türlü tartışmayı önleyen bir sistemdi

Makalede, İsviçre'nin soykırım kararınını propaganda ve siyeset silahı olark kullandığı vurgulandı.

Cambridge Üniversitesi Uluslararası ve Karşılaştırmalı Hukuk Dergisi:

'Soykırım' kavramı, farklı hedeflere hizmet amacıyla ve bir propaganda ve siyaset silahı olarak kullanılmıştır. Kötüye kullanılmış, istismar edilmiş ve lekelenmiştir.

Yayınlanan makalede, soykırım tartışmasında kesin bir kanının henüz oluşmadığı da ifade edildi.

Cambridge Üniversitesi Uluslararası ve Karşılaştırmalı Hukuk Dergisi:

Bir suçun boyutu ya da iğrençliği, onun soykırım oluşturduğunu kanıtlamaya yeterli değildir. Soykırıma dair hukuki tespit bundan bağımsız yapılmalıdır.

ulusalkanal.com.tr

Ulusal Kanal'dan zorunlu açıklama Gündem Yolsuzluk rüşvet operasyonunu ortaya çıkaran kişi ilk kez Ulusal Kanal'a konuştu Gündem AKP'nin sanat düşmanı politikalarına Hindemith’i anlatan panelli yanıt Gündem Tren istasyonuna saldırı Gündem