Dışişleri Bakanlığı personeline FETÖ operasyonu: Çok sayıda gözaltı var

Dışişleri Bakanlığı'ndaki FETÖ yapılanmasına operasyon düzenlendi. Soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı çıkarılan 249 şüpheliden 91'i yakalandı.

Abone ol

FETÖ'nün Dışişleri Bakanlığı yapılanmasına yönelik Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti.

Bakanlığa personel temini amacıyla düzenlenen sınavlarda örgüt üyesi adaylar lehine usulsüzlük yapıldığı tespit edildi.

Başsavcılık, 249 şüpheli hakkında gözaltı kararı verdi. Ankara merkezli 42 ilde şüphelilerin yakalanması için eş zamanlı operasyonlar başlatıldı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Şube Müdürlüğünce yürütülen operasyonlarda şu ana kadar 91 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Yurt genelinde de Fethullahçı Terör Örgütüne yönelik soruşturmalar sürüyor.

Konya merkezli 5 ilde FETÖ'nün "askeri mahrem yapılanması"na yönelik operasyonda 15 şüpheli yakalandı. Kayseri merkezli 11 ilde de Türk Silahlı Kuvvetlerine sızan 23 kişi gözaltına alındı. Zanlılar, adliyeye sevk edildi.

TEKİRDAĞ'DA BİR GÖZALTI

Tekirdağ'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında bir kişi gözaltına alındı.

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, örgütle irtibatlı olduğu değerlendirilen M.G. hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Şüpheli, İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonla yakalandı.

Gözaltına alınan şüphelinin, emniyetteki işlemleri sürüyor.

Hulusi Akar, Sergey Şoygu ile telefonla görüştü Gündem Ünlü iş insanı Cemalettin Sarar ve eşine saldırı! Sarar Grup'tan ilk açıklama Gündem İstanbul'da 4 kilo altın gasp edildi Gündem Konya merkezli FETÖ operasyonunda o isim için de yakalama kararı Gündem