'Türkiye'deki en büyük silah ve mühimmat yakalandı'

GÜNEYDOĞU’da üç gündür yaşanan olayalarda birçok yer yakıldı, yıkıldı, can kaybı ise 35’i buldu.

Abone ol

GÜNEYDOĞU’da üç gündür yaşanan olayalarda birçok yer yakıldı, yıkıldı, can kaybı ise 35’i buldu. Bu eylemlerde en dikkat çekici ayrıntı ise eylemlere katılan kişilerin, Gaziantep, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt gibi kentlerde Kaleşnikof gibi silahlarla güvenlik güçlerine ve sivil kişilere ateş açmasıydı. Önceki gece patlak veren ve 4 yurttaşın ölümü ve 20 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan Gaziantep’in Emniyet Müdürü Ali Gezer, “Biz her şeyi söylemiyoruz ama Gaziantep’te dudakları uçuklatacak düzeyde cephanelik ele geçirdik” dedi.

SABAHA KADAR ÇATIŞMA

Önceki gece Vatan, Barak, Akdere, Aydınlar, Mevlana ve Göllüce mahallelerinde PKK yanlısı gruplarla Hizbullah’ın yasal partisi HÜDA PAR yanlıları karşı karşıya geldi. Kavgada sopa, pala, bıçak, taş, molotof, havai fişek, satır, kılıç ve tüfekler kullanıldı. Olay görüntülerinde yer yer lazerle işaretlenen hedeflere atış yapıldığı görüldü. Görgü tanıkları, kentin Vatan, Cengiz Topel, Tellikaya, Güzel Vadi ve Gazikent mahallelerinde PKK-HDP yanlısı “uyuyan hücreler” bulunduğunu, bu hücrelerin zaman zaman eylemler yapıp lastik ya da konteynırları yaktığını, ancak ilk kez silah kullanıldığına dikkat çekti.

OSLO’DA DA KONUŞULDU

MİT ile PKK’nın 2010 yılında Oslo’da yaptıkları görüşmelerde de PKK’nın şehirlere silah ve patlayıcı soktuğu dönemin MİT Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş tarafından ifade edilmişti. İşte o diyalog:

Sabri Ok: Bizim güçler her tarafta var onu söyleyelim. Türkiye’nin her tarafında var. Karadeniz’de de var Toroslar’da da var.

Afet Güneş: Biliyoruz metropolleri de doldurdunuz bu arada patlayıcılarla doldurdunuz.

Aydınlık

Van'da ölü sayısı yükseldi Gündem Sebahat Tuncel: Silah verin ama yanlış anlamayın Gündem İzmir Barosu'nun seçimlerine sayılı günler kaldı Gündem HSYK için kritik seçim Gündem