Kılıçdaroğlu'ndan basın sansürüne tepki

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, muhalefet partilerine yönelik basın sansürüne tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, 'Meral Hanım, Temel Bey, Doğu Bey yok mu? Onları niye göstermiyorlar? Adalet bu mu' dedi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Bursa'da sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileriyle bir araya geldi. 24 Haziran seçimleri öncesi AKP ve Tayyip Erdoğan dışındaki parti ve adaylara yönelik basında kısıtlamalar olduğunu belirtti. CHP lideri, "Medya halkın dili kulağı ve sözüdür. Eğer medya güç tarafından kontrol ediliyorsa halk doğru bilgilendirilmez. Medyanın yüzde 90’ı şu anda hükümet tarafından kontrol ediliyor. Şu anda sayın İnce’ye 2-3 saat, diğer adayları göstermiyorlar. Meral Hanım yok mu, Temel Bey yok mu, Doğu Bey yok mu? Onları niye göstermiyorlar? Adalet mi bu? Eşit şartlarda yarışılmaz mı?" dedi.

Ekonomik gidişi de eleştiren Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

"Size bir rakam vereceğim sayın STK başkanları, lütfen bu rakamları not alın. 1923-2002’de bütün bu hükümetlerin harcadığı para 713 milyar dolar. 2003-2017 son 14 yılda harcanan para ise 2 trilyon 94 milyar dolardır. Asla inkar edemeyecekleri rakamları vatandaşın önüne koyduk. Bu para eğer bu ülkenin kalkınması ve büyümesi için harcansaydı ülkede fabrika koyacak yer kalmazdı. Nerede bu iki trilyon dolarlık para...."

CHP Gülen dosyasını açıyor Gündem Bursa'da FETÖ'nün hücre evlerine operasyon: 14 gözaltı Gündem İşçiler hakları için Vatan Partisi'ne geldi Gündem Dışişleri'nden vize görüşmeleri açıklaması Gündem