AKP'den sanata darbe

AKP’nin sanata darbe girişimine, sanatçılar eylemle yanıt verecek. Kültür Bakanı Ömer Çelik, 2014 bütçe görüşmelerinde bu girişimlerin sinyalini verdi. Sanat kurumlarını tasfiye eden “Türkiye Sanat Kurumu Yasa Tasarısı” yeniden gündeme gelecek. Sanatçılar ise bu girişime karşı 27 Kasım’da Birinci Meclis'ten Kültür Bankalığı'na yürüyecek.

Abone ol

AKP Hükümeti sanatı hedef tahtasına koydu. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, sanatı bitirme projesi olarak adlandırılan, Türkiye Sanat Kurumu Yasa Tasarısı’nı yeniden gündeme getireceklerinin sinyalini verdi.

Sanatçıların bu girişime eylem kararı alarak yanıt verdi. Sanatçı İnisiyatifi, bakanlığın girişimine karşı, 27 Kasım’da 1. Meclis'ten Kültür ve Turizm Bakanlığı'na yürüyecek.

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı, orkestra şefi İnci Özdil, tasarının altında Kültür Bakanlığı’nın tasfiyesi olduğunu ifade etti.

ulusalkanal.com.tr

Ulusal'a verilen ceza meclise taşındı Gündem CHP'den LGBT açılımı Gündem Lisede haremlik selamlık yemek! Gündem Erdoğan'ın “Faiz lobisi“ patladı Gündem