PKK, art arda saldırdı

PKK saldırılarını arttı. Son bir hafta içinde 4 ayrı ilde, 3 ayrı saldırı yaşandı. PKK aynı gün içinde Tunceli'de Jandarma'ya ateş açtı, Kars'ta santral basıp ateşe verdi, Şırnak'ta bir PKK karargahında yapılan aramada ise çok sayıda ateşli mühimmat ele geçirildi.

Abone ol

Teröristler, Tunceli Ovacık'ta, Kuşluca Jandarma Karakol Komutanlığı'na uzun namlulu silahlarla ateş açtı. TSK saldırıya anında karşılık vererek PKK'lı grubu bölgeden uzaklaştırdı.

PKK'nın bir sonraki hedefi Kars Kağızman'dı. Silahlı bir grıp terörist Aras Nehri üzerindeki bir hidroelektirik santralini bastı, sistem odasını yaktı. Eylem sonrası santralin sistem odasının kullanılamaz hale geldiği öğrenildi.

Aynı gün içinde TSK, Şırnak Uludere'de PKK'ya ait çok sayıda mühimmat ele geçirildi. Işıkveren Köyü'nde yapılan aramada, kayalık alanda naylona sarılı 21 adet RPG-7 antitank roketatar, 640 adet Biksi Makineli Tüfek bulundu.

Suriye sınırında ise 15 kişilik atlı bir grup Türkiye'ye girmeye çalışırken durduruldu. Sınırda kaçakçılık faaliyeti yürüten PKK'lı grup askeri yasak bölgeye girmek istedi, aslerin "DUR" ihtarına rağmen grup ilerlemeye devam edince askerler havaya uyarı ateşi açtı. Uyarı ateşi sonrasında Suriye sınırından Türkiye tarafına kurşun yağdı.

ulusalkanal.com.tr

Öcalan'dan süreç mesajı Gündem IŞiD PKK'ya yaradı! Gündem 2 çocuğu El Kaide'ye katıldı Gündem Resmen satıldı! Gündem