Hükümet seçim paniğiyle bazı hedefleri Cumhuriyet tarihinde ilk kez programdan çıkardı

Milli gelir hedefleri tutmadı. Hükümet seçim paniğiyle "Kişi Başı Milli Gelir" ve "Gayrisafi Yurtiçi Hasıla" hedeflerini Cumhuriyet tarihinde ilk kez programdan çıkardı.

Abone ol

Hükümet, 2011 yılı Orta Vadeli progamında 'Kişi Başı Milli Gelir' hedefini 14 bin dolar olarak açıklamıştı. Evdeki hesap çarşıya uymayınca hükümet kişi başına milli gelir ve gayrisafi yurtiçi hasıla hedeflerini programdan çıkardı.

Dolardaki dalgalanmanın da etkisiyle 'Kişi Başı Gelir' 2015'te 9 bin dolara geriledi. Kişi başı milli gelirin 2016'da da 8 bin 744 dolara gerileyeceği hesabı yapıldı.

Hükümet, kişi başı gelirle, Gayrisafi Yurtiçi Hasıla'yı orta vadeli programdan çıkardı.

Bundan önceki 10 programda imzası bulunan eski Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Erhan Usta, "Bunlar bu iki göstergeyi ne kadar gizlemeye çalışsalar da diğer rakamlardan kolayca hesap edilebiliyor." dedi.

Hükümetin 2011'de Milli Geliri 1,1 trilyon dolara, kişi başı geliri de 14 bin dolara çıkarmayı vaat ettiğini hatırlatan Usta, "Vatandaşı bir kez daha kandırdılar. Hedefin yüzde 35 gerisinde kalındı" ifadesini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

Resmen açıklandı! Dev banka için adım atıldı Ekonomi Soma davasına 'Ankara saldırısı' ertelemesi Ekonomi Bu palavraya inanıp da zararı büyütmeyin Ekonomi Soma faciası davasında 4. duruşma bugün Ekonomi