Kuru incir raflardaki yerini almaya hazırlanıyor

Dünyadaki üretiminin önemli bir kısmı Ege Bölgesi’nde gerçekleştirilen kuru incir raflardaki yerini almaya hazırlanıyor. İklim koşullardan olumsuz etkilenen Aydınlı üreticiler, ürünlerini hazırlamak için çalışmalarına devam ediyor.

Abone ol

İçerisinde barındırdığı vitamin ve mineraller ile adeta sağlık deposu olan kuru incir satışları için Aydın’da çalışmalar hız kazandı.

İhracat olanakları sayesinde ülkemizin ve Aydın’ın önemli geçim kaynağı olan incir, kurutulmak üzere özel sergilerine yerleştirildi.

İncir üreticileri hummalı bir çalışma yürütse de, mevsim koşulları kendilerini olumsuz yönde etkiledi.

Üreticiler, yanlış kullanılan jeotermal kaynaklarının da hava koşullarını olumsuz yönde değiştirdiğini ve ürünlerini etkilediğini belirtti.

Tüccarlar da üreticilerin kalitesine göre sınıflandırdığı incileri incelemek ve tüketiciye ulaştırmak için köyleri gezmeye başladı.

Kuru incirin kilosunun bu sene yaklaşık 20 liradan tüketiciyle buluşması bekleniyor.

Haber – Kamera: Onur Altınkaynak

ulusalkanal.com.tr

Kuyuya düşen koyunu itfaiye kurtardı Yurt Kars’ta dolmuşçuların güzergah isyanı Yurt Fethiye'de aşırı hız ve dikkatsizlik can aldı Yurt Yozgat Valiliği ‘Acil Çözüm Masası’ kurdu Yurt