ABD'de bilanço ağırlaşıyor

Amerika, Çin ve İtalya'nın ardından dünyada vaka sayılarının en yüksek olduğu 3. ülke konumunda. ABD Kamu Sağlığı Dairesi Başkanı, "Kovid-19 salgını daha da kötüleşecek, evinizde kalın" çağrısı yaptı. ABD Savunma Bakanı Mark Esper, "Koronavirüs böyle devam ederse harbe hazırlık kabiliyetimizi etkiler" açıklamasından bulundu. Ülkede hayat durdu…

Abone ol

Sistem krizinin yaşandığı Amerika’da bilanço her geçen gün ağırlaşıyor. Durumun daha da kötüleşmesi bekleniyor.

ABD'de Kovid-19 nedeniyle ölenlerin sayısı 473'e ulaştı. Ülkede son 24 saatte vaka sayısında 8 bin 478, ölü sayısında 133 artış oldu. ABD, dünyada vaka sayısı bakımından Çin ve İtalya'nın ardından 3. sırada yer alıyor.

ABD Kamu Sağlığı Dairesinden uyarı yapıldı. Daire Başkanı Jerome Adams, salgınının daha da kötüye gideceğini vurgulayarak, insanlara evlerinde kalmaları çağrısı yaptı.

Beyaz Saray bünyesinde kurulan Kovid-19 ile Mücadele Görev Gücü'nün de bir parçası olan Adams, NBC televizyonunda yayımlanan “Today” adlı programda açıklamalarda bulundu.

Amerika’da Kovid-19'la mücadelede kullanılan ürünleri stoklayanlara yönelik ise önlemler getirildi. ABD Başkan Donald Trump, imzaladığı kararnameyi günlük basın toplantısında duyurdu.

Öte yandan ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığının bir çalışanında daha Kovid-19 görüldü. CENTCOM'dan yapılan açıklamada, çalışanın bu ayın başında Washington'a seyahat ettiği de kaydedildi.

Koronavirüs ABD Savunma Bakanı Mark Esper’in de gündemindeydi. Esper, salgınının öngörüldüğü şekilde yayılmaya devam etmesi durumunda Amerikan ordusunun harbe hazırlık durumunun etkileneceğini bildirdi.

ABD ordusunda şu ana kadar 133'ü muvazzaf, 44'ü sivil, 35'i asker ailelerinin üyeleri, 31'i sözleşmeli personel olmak üzere toplam 243 kişinin Kovid-19 testi pozitif çıktı.

Amerika’da ülke çapındaki tedbirler her geçen gün artırılıyor. Texas eyaletinde Kovid-19 sebebiyle zaruri olmayan ameliyatlar yasaklandı. Operasyonlar kategorisine kürtaj da dâhil edildi. New Jersey’de bazı mahkûmlar serbest bırakıldı. Chicago’da şehir yönetimi, otellerin bir kısmını izolasyon ve karantina için ayırdı. Washington'da Kovid-19 salgını nedeniyle iş yerleri kapatılıyor.

ulusal.com.tr

Uluslararası Olimpiyat Komitesi Tokyo Olimpiyatı Oyunları kararını açıkladı Dünya Filipinler'de acil durum ilan edildi Dünya Vuhan'da karantina kalkıyor Dünya İspanya'da koronavirüsten ölenlerin sayısı 2694'yükseldi Dünya