Tekstilbank'ın %75'ini ICBC alıyor

Çin Limited Sanayi ve Ticaret Bankası, Tekstilbank'ın yüzde 75 hissesini GSD Holding'den satın almak için sözleşme imzaladı. Sözleşme, GSD Holding hissedarları ile Türk ve Çinli yetkililer tarafından onaylanırsa dünyanın en büyük bankası Türkiye'de de bankacılık sektörüne adım atmış olacak.

Abone ol

Dünyanın en büyük bankası olan Çin Limited Sanayi ve Ticaret Bankası ICBC, Tekstilbank'ın yüzde 75,5 hissesini satın almak için GSD Holding ile sözleşme imzaladı.

Sözleşme, 669 milyon lira üzerinden yapıldı.

Satış işlemi Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirildi. GSD Holding'den KAP'a yapılan açıklamada, satış bedelinin, döviz kuruna göre hesaplanarak dolar olarak tahsil edileceği belirtildi.

Sözleşme, önce GSD Holding'in Haziran ayında yapacağı toplantıda genel kurul hissedarlarının onayına sunulacak. Daha sonra Çin ve Türk yetkililerden gerekli izinler alınarak geçerlilik kazanacak. Bu işlemin ardından da dünyanın en büyük bankası, Türkiye'deki sektöre de adım atmış olacak.

ICBC'nin Tekstilbank'ın kalan kalan yüzde 24.5 oranındaki hisselerini satın almak için de çağrı yapması bekleniyor.

Gözler FED'e çevrildi Ekonomi Yatağan işçisine memurlardan destek Ekonomi Çeltik üreticileri darda Ekonomi 1 Mayıs çalışmasına engelleme! Ekonomi