Kölelik büroları Genel Kurul’da

Özel İstihdam bürolarına işçi kiralama yetkisi veren yasa tasarısı, Meclis Genel Kurulu’nda görüşülmeye başlandı. Kamuoyunda kölelik yasası olarak bilinen tasarının Genel Kurul’a gelmesi ise tepkileri daha da büyüttü. Vatan Partisi, işçi sınıfına, “ Grev hakkını kullan” çağrısı yaptı. Sendikalar da Meclis önünden milletvekillerini uyardı, emek örgütlerini birlikte mücadeleye davet etti.

Abone ol

Özel İstihdam bürolarına işçi kiralama yetkisi veren yasa tasarısının görüşmeleri Meclis Genel Kurulu’nda başlandı.

Tasarı yasalaşırsa çalışanların kıdem tazminatı ve sendikaya üye olma hakkı ortadan kalkacak.

Kamuoyunda kölelik yasası olarak adlandırılan tasarıya karşı tepkiler de büyüyor.

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İşçi Sendika Bürosu Başkanı Yıldırım Koç, tasarıya karşı işçi sınıfına, “Grev hakkını kullan” çağrısı yaptı.

DİSK de kölelik yasasını Meclis önünde protesto etmek istedi.

Sendika üyeleri polis izin vermeyince protestosuna Meclis’in yanındaki Cemal Süreyya Parkı’ndan devam etti. Açıklamayı DİSK Ankara Bölge Temsilcisi Tayfun Görgün yaptı.

Türk-İş'a bağlı sendikalar Meclis Genel Kurulun'da görüşülmeye devam eden yasa tasarısı için İstanbul'da bir araya geldi.

Beyoğlu Tünel Meydanın'da açıklama yapan Türk-İş İstanbul 1.Bölge Temsilcisi Adnan Uyar, hükümeti son kez uyardıklarını belirtti.

Türk İş’e bağlı Belediye İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul da tüm emek örgütlerine tasarıya karşı birlikte mücadele çağrısı yaptı.

Haber: Ali Turna

Kamera: Tansev Kara, İhsan Ulak

ulusalkanal.com.tr

Rus uçağı düştü, 10 bin ton Finike Portakalı dalda kaldı Ekonomi Davutoğlu'nun konuşmasının ardından Borsa ve TL'de durum Ekonomi Davutoğlu'nun konuşmasının ardından Borsa ve TL'de durum Ekonomi Dolar yükseldi, altın fiyatları tarihi zirvede Ekonomi