Atatürk'lü yaver paylaşımı yapan Kocaeli Belediyesi çalışanı Salih Zeki Çakıroğlu kovuldu

Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü darbeci gibi gösteren paylaşım üzerine belediyedeki işinden kovuldu. Cumhuriyet Savcılığı da harekete geçti. Salih Zeki Çakıroğlu hakkında soruşturma başlattı

Abone ol

Atatürk'lü "yaver" paylaşımına soruşturma açıldı. Paylaşımı yapan belediye çalışanı işinden kovuldu.

Salih Zeki Çakıroğlu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde çalışıyor.

"Ne geldiyse yaverlerden geldi" başlığıyla Atatürk ile Vahdettin'in olduğu fotoğrafı ve FETÖ'den yargılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaveri Erkan Kıvrak'ın fotoğraflarını paylaştı.

Birleştirilen karelerlerin alt bölümünde ise Mısır'ın devrik lideri Mursi ile şimdiki Cumhurbaşkanı Sisi'nin olduğu fotoğraf vardı.

Paylaşım büyük tepki çekti. Ardından Cumhuriyet savcılığı harekete geçti. Çakıroğlu hakkında "Atatürk’ün hatırasına alanen hakaret" suçlamasıyla soruşturma açıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi de çalışanı Salih Zeki Çakıroğlu hakkında idari soruşturma başlattı. Belediye daha sonda Çakıroğlu’nun iş akdine son verdi.

Çakıroğlu'nun bu skandal paylaşımı yaptığı sosyal medya hesabının profil resminde ise Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın olduğu görüldü.

ulusal.com.tr

​Tarım Bakanı: Herkes üzüm suyu içmeli Gündem Yunan Adaları'na gitmeye çalışan 701 mülteci yakalandı Gündem Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Türkiye hiçbir zaman çaresiz değildir Gündem Emekli Tümgeneral Beyazıt Karataş’tan önemli değerlendirmeler Gündem