İran sandık başına gidiyor

İran sandık başına gidiyor. Adaylar 26 Şubat'ta yapılacak olan İran Meclisi ve Bilgeler Meclisi seçimleri için yarışacak. İran’lı seçmenin oylarına talip olan adaylar basın toplantıları ile seçmene ulaşmaya çalışıyor

Abone ol

İran 26 Şubat Cuma günü yapılacak olan İran Meclisi ve Bilgeler Meclisi seçimlerine hazırlanıyor.

Bir hafta süren seçim propagandalarının başlaması ile başkent Tahran’da cadde ve sokalar afişlerle donatıldı. Devlete ait yayın organlarından propoganda yapması yasak olan adaylar, mitingler, kapalı salon organizasyonları ve basın toplantıları ile seçmene ulaşmaya çalışıyor.

Düzenlediği basın toplantısında Ulusal kanal’ın sorularını yanıtlayan İran eski meclis başkanı Gulam Ali Haddad Adil, Türkiye-İran ilişkileri ve bölgesel sorunların aşılması için ürettikleri polkitikaları anlattı.

Muhafazakar kanadın basın sözcülüğünü de yapan Haddad Adil, Türkiye-İran ilişkilerini iyi komşuluk temelinde çözmeyi amaçladıklarını, özellikle Suriye konusunda yaşanan görüş ayrılıklarını müzakere ile aşmayı hedeflediklerini söyledi.

Deneyimli siyasetçi, “Türkiye’nin içeride yaşadığı özellikle terör sorununu kendi sorunumuz olarak görüyoruz, biz bu çerçevede bölgesel politikamızı şekillendireceğiz” dedi.

İranlı seçmen 26 şubat Cuma günü İran Meclisi seçimleri ile eş zamanlı yapılacak, İran Dini Liderini seçen ve denetleme yetkisine sahip olan olan Meclis-e Hobragan yani Bilgeler Meclisi seçimleri içinde oy kullanacak.

Seçim pusulası ve sandıkların seçim merkezlerine ulaştırıldığı İran’da, 290 sandalyeli meclise girmek için 6 bin 229 aday yarışacak.

ulusalkanal.com.tr

Suriye'den ateşkes açıklaması Dünya Fiji'de hortum felaketi: 28 ölü Dünya Suriye’de seçim tarihi belli oldu Dünya Halep'te IŞİD'e ağır darbe: Yüzlerce terörist öldürüldü Dünya