Sınırda IŞİD, sokakta PKK

PKK yandaşlarının eylemleri başta Güneydoğu olmak üzere bir çok kenti savaş alanına çevirdi. Muş'taki protestolar sırasında 1 kişi hayatını kaybetti. Terör örgütü üyeleri, Türk Bayrağı yaktı, hedefte yine Atatürk büstleri vardı. Mardin ve Van'da ise sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Abone ol

Türkiye'nin dört bir yanında terör örgütü yandaşları sokaklara çıktı. HDP'nin çağrısıyla Suriye'deki PYD'liler için başlatılan eylemlerin hedefinde Türk Bayrağı ve Atatürk büstü vardı. PKK'lılar polisle yaşadığı çatışmalarda molotof kokteyli ve ses bombası kullandı.

Muş'un Varto İlçesi'nde toplanan PKK'lılar tüm cadde ve sokaklara barikat kurdu. Tansiyonun yükseldiği ilçede çıkan olaylar sırasında açılan ateşle Hakan Buksur öldü.

Kızılay Kan Merkezi'ne ait 2 kan toplama aracı, 2 otomobil ve 1 minibüs ateşe verildi. Başkale'de toplanan yaklaşık 500 kişi çarşı merkezinde bulunan Atatürk heykelini molotof kokteyli atarak yaktı.

PKK terör örgütü yandaşları Mardin'in Kızıltepe ilçesinde vergi dairesini ateşe verdi. Mardin'in 6 ilçesinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Valilik kararınca yasağın uygulanacağı ilçeler, Dargeçit, Derik, Kızıltepe, Nusaybin, Mazıdağı, Ömerli ve oldu.

Bir diğer sokağa çıkma yasağı ise Van için geldi. Valilik kararıyla 18.00'den itibaren ikinci bir emre kadar Erciş ilçesinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Diyarbakır'da da yola barikat kuran göstericiler, polisin uyarılarına taş ve havai fişekle karşılık verdi. Ofis Semti’nde bulunan bir öğrenci yurdundaki Atatürk büstü bir grup PKK'lı tarafından binadan aşağıya atıldı.

PKK'lılar Batman'da 10 Nisan Polis Merkezi ve İl Jandarma Komutanlığına saldırı düzenledi. Grup içerisinden silahla polis merkezine 3 el ateş edildi. Bunun üzerine güvenlik güçleri müdahale ederek, grubu dağıttı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Atatürk İlköğretim Okulu'nun önünde toplanan teröristler, okuldaki Türk Bayrağı'nı gönderden indirilerek yaktı. 250-300 kişilik bir grup ise Şırnak'ın İdil ilçesinde bir İlköğretim Okulu'nun kapısını ve Atatürk büstü tahrip etti.

Şırnak'ın Cizre ileçesindeki gösteriler sırasında bir market, molotof kokteyli atılarak ateşe verildi. İki çalışan alevler içerisindeki iş yerinden itfaiye ekipleri ve vatandaşlar tarafından çıkarılarak son anda kurtarıldı.

Adana'da PKK'lıların eylemi sırasında açılan ateş sonucu iki kişi yaralandı. Kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce silahlı saldırıya uğrayanlar, bölge hastenelerine kaldırıldı.

Mersin'de de hareketli dakikalar yaşandı. Eylem sırasında silahlı, taşlı kavga çıktı. Olaylarda biri pompalı tüfekle olmak üzere 9 kişi yaralandı.

ulusalkanal.com.tr

HSYK'da Zekeriya Öz restleşmesi Gündem Sokak çatışmaları yoğunlaştı Gündem Milyonlarca öğrencinin bilgileri satıldı! Gündem TSK'dan açıklama: Türk Bayrağı indirilerek yakılmıştır Gündem