Açılım yerinde sayıyor: Şuan beklemedeyiz

Abone ol

Defalarca görüştüler, Kandil-İmralı-Ankara hattında mekik dokudular ancak açılım yerinde sayıyor.

Açılımdaki tıkanıklığı, HDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan özetledi. Buldan, sürecin beklemede olduğunu belirtti.

İç Güvenlik Paketi'nin görüşmeleri sürerken sürecin nasıl yürüyeceğini bilmediğini söyleyen Buldan, hükümeti suçladı.

Buldan, "Yani bir taraftan, süreç, barış ve müzakere diyoruz, demokratikleşme paketleri getirilmesi gerekirken genel kurula, bunun yerine özgürlükleri ve demokrasiyi kısıtlayan, insan haklarına aykırı, diktatörlüğü esas alan bir yasayı yani iç güvenlik paketi getirmeye çalışıyorlar. Her ikisi aynı anda nasıl gidecek doğrusu bunu izah etmekte zorluk yaşıyorum." dedi.

Sürecin önündeki engel yalnızca iç güvenlik paketi değil, atılması gereken diğer adımlar da atılmadı.

Buldan, "sadece güvenlik yasasına bağlamamak gerekir. Henüz izleme kurulu ile birlikte adaya gitmedik, henüz adadaki mahkumlar değişmedi, yapılacak bir sürü şey, bunların hiçbiri yapılmadı. (...) Süreç konusunda şu anda bekleme durumundayız." dedi.

Hükümetin isteği, süreçte sona gelindiğine yönelik HDP ile ortak bir basın toplantısı yapmak. Ancak Buldan'a göre bu açıklama ihtimal dahilinde değil. Çünkü böyle bir açıklamanın zemini yok.

ulusalkanal.com.tr

Tayyip Erdoğan: 400'ü verin, kuralım Gündem Gençler şiddete karşı yürüyecek! Gündem 9 ürün piyasadan toplatılıyor: Priz de var masa lambası da Gündem Başbakan Başdanışmanı, Fidan'ın istifasıyla ilgili konuştu Gündem