Hong Kong'da 'dış güçler' açıklaması geldi

3 hafta önce başlayan gösterilerin devam ettiği Hong Kong'dan 'dış güçler' açıklaması geldi. Hong Kong yönetimi Başkanı Leung, kontrolden çıkan gösterilerin arkasında dünyadan farklı ülkeler olduğunu söyledi. Leung, krizi barışçıl yollardan çözmekten yana olduğunu da belirtti.

Abone ol

3 hafta önce başlayan gösterilerin devam ettiği Hong Kong'da 'dış güçler' açıklaması geldi.

Bir tv programına katılan Hong Kong yönetimi Başkanı Leung Chun, 3 haftadır süren gösterilerin arkasında dış güçler olduğunu belirtti. "Bu tamamen yerli bir gösteri değil. Detaylara girmek istemiyorum ama arkasında dünyadan farklı ülkeler var" diyen. Leung, hangi ülkeler olduğu sorusuna ise cevap vermedi.

Gösterilerin kontrolden çıktığına dikkat çeken Hong Kong Yönetimi Başkanı, krizi barışçıl yollardan çözmekten yana olduklarını belirtti. Dış mihraklar açıklamasına tepki gösteren göstericiler Leung'dan kanıt göstermesini istedi.

Çin hükümeti daha önce defalarca Leung'a dış güçlerin gösterilere karışabileceği uyarısında bulunmuştu. Çin medyası da batıyı protestoları kışkırtmakla suçlamıştı.

Gözler öğrenci temsilciler ile Hong Kong yönetimi arasında yarın yapılacak görüşmelere çevrildi. Hong Kong yönetiminin daha önce sonlandırdığı ancak yeniden başlatma kararı aldığı görüşme tv'lerden canlı yayınlanacak.

Görüşmelerin ağırlıklı olarak anayasal reform üzerine olacağı belirtiliyor. Ancak görüşmelerden olumlu sonuç çıkması ihtimalinin düşük olduğu ifade ediliyor.

Çin'in 2017'de Hong Kong'daki genel seçimlere müdahale etmesine karşı çıkan göstericiler Hong Kong'un Lideri Leung Chun'un istifasını istiyor.

ulusalkanal.com.tr

PYD'den Peşmerge çıkışı Dünya Talat Paşa Komitesi'nden anlamlı ziyaret Dünya Sandworm saldırısı NATO ve AB’yi hedef aldı Dünya İki ülke arasındaki tansiyon iyice yükseldi Dünya