Rus savaş uçakları İdlib'i vurdu

Ve 7 Eylül'de Tahran'da yapılacak üçlü zirve öncesi harekete geçti. Rus ve Suriye savaş uçakları İdlib'te terör hedeflerini bombaladı. 22 gün sonra yeniden operasyona başlayan Rusya ilk açıklamasında, Tahran zirvesini hatırlattı.

Abone ol

Önce Cisr Şuğur...

Ardından Latamina, Han Şeyhun ve El Numan...

Rus savaş uçakları 22 gün aradan sonra İdlib'e hava harekâtı yaptı.

Harekâtın ilk hedefi 2011 yılında büyük bir provakasyona sahne olan Cisr El Şuğur oldu. Bölgede 7 yıl önce 130 Suriyeli askeri başı kesilmiş bu olay Şam yönetiminin üzerine yıkılmıştı. Olayla birlikte Suriye'yi savaşa sürükleyen saldırıların fitili de ateşlenmişti. Bölge Halep ve Akdeniz için geçiş güzergahı olmasının yanında Hatay'a yakınlığıyla da Tükiye için kritik önemde.

Cisr El Şuğur'a yönelik harekât topçu atışlarıyla başladı. Ardından Rus ve Suriye savaş uçakları havalandı. Bölgedeki terör hedefleri bombalandı.

İkinci hedef de Hama'nın güneyindeki Lataminah oldu. Sırayla Han Şeyhun ve El Numan'daki terör hedefleri de vuruldu.

Kremlin'den hava harekâtı sonrası ilk açıklama da geldi. Açıklamada; "Militanlar Suriye'de barışı ve üslerimiz tehdit ediyor İdlib bir terör yuvası haline geldi." ifadeleri yer aldı. Rusya, Türkiye ve İran'ın Tahran'da yapacağı üçlü zirveyi hatırlatan Kremlin, "üçlü zirvede ana konu İdlib'deki son durum olacak. Trump'ın İdlib ile ilgili yaptığı açıklama kentteki sorunları çözüme yardım etmiyor." açıklaması yaptı.

60 ile 100 bin arasında silahlı militanın olduğu tahmin edilen bölgeye kapsamlı harekat içinse Suriye ordusu hazır. İdlib çevresinde Suriye ordusunun kara harekâtı için farklı birlikler konuşlanmış durumda.

General Suheyl Hasan komutasındaki elit "Kaplan" birliği bir ay önce El Şuğur çevresine yerleşti. Hemen yakınında ise Suriye 5. Kolordu birlikleri konuşlanıyor.

El Gab vadisi bölgesine 7. Motorize Bölük yerleşti. 7. Bölük’e destek vermek için paramiliter gruplar da onlara katıldı.

Cebel Türkmen dağları bölgesinde ise 4. Motorize Bölük ile doğrudan Esad’a bağlı komandolar var.

İlk hedef, Halep-Hama-Lazkiye ulaşım koridorunu tamamen ele geçirmek ve teröristlerin lojistik güzergahına darbe indirmek.

ulusal.com.tr

AKP'den seçim açıklaması: İttifak yapabiliriz Gündem İYİ Parti'de 53 yönetici istifa etti Gündem Komandolar teröristlerin inlerine girdi Gündem 60 milyon vatan haini! Gündem