24 şehit, 11 ölü

PKK'nın dün akşam Şırnak Cizre'de düzenlediği saldırıyla 1 ayda verilen şehit sayısı 24'e yükseldi. 11 kişinin öldüğü, 104 kişinin de yaralandığı terör saldırılarında 100'den fazla araçta teröristler tarafından ateşe verildi.

Abone ol

Bölücü terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'nın geçen ay başlattığı terör saldırılarıyla başlayan çatışmalarda 1 ayda verilen şehit sayısı 24'e yükseldi.

Son dönemde yaptığı yol kesme ve araç yakma olayları ile halkı korkutup sindirmeye çalışan teröristler asker ve polislere yönelik saldırılarını da arttırdı.

7 Temmuz'dan bu yana son 1 ayda yaşanan terör saldırılarında aralarında asker, polis ve korucularında olduğu 24 güvenlik görevlisi şehit oldu. PKK'nın suikast düzenleyerek şehit ettiği isimler arasında Malazgirt Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız'da vardı.

PKK saldırıları güvenlik güçlerinin yanı sıra sivilleri de hedef aldı. Terör saldırılarında biri İran uyruklu 11 kişi hayatını kaybetti, 3'ü İran uyruklu 104 kişi de yaralandı. Yaralananlar arasında güvenlik görevlileri de bulunuyor.

PKK, 1 aylık sürede halkın araçlarına da zarar verdi. Teröristler 100'den fazla araç ateşe verildi. Çıkan çatışmalarda ise 12 terörist öldürüldü, iki terörist de yaralı olarak ele geçirildi.

Terör örgütlerine yönelik baskınlarda da çok sayıda kişi gözaltına alındı. PKK, gençlik yapılanması YDG-H, DHKP-C ve IŞİD terör örgütlerine 2 hafta içinde düzenlenen operasyonlarda, yaklaşık bin 600 kişi gözaltına alındı. Bunlardan 314'ü çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklandı.

ulusalkanal.com.tr

Bakanlık inceleme başlattı! Gündem Dünyaya nam saldı Gündem Antalya'da ek yol tartışması Gündem Kız yurdunda dehşet! Gündem