'Balyoz AKP'li vekilden'

Eski AKP Milletvekili İhsan Arslan'ın sahte Balyoz dijitallerinin üretilmesindeki rolünü anlatan Orhan Aykut beraat etti. Mahkeme, Orhan Aykut'un somut olaylara dayanarak şikayet hakkını kullandığını vurguladı. Kararda; Aykut'un ifadelerini haberleştiren Aydınlık Gazetesi'nin de gazetecilik görevini yaptığına dikkat çekildi.

Abone ol

Yüzlerce komutanı mahkum ettiren sahte Balyoz dijitalleri eski AKP Milletvekili İhsan Arslan'ın ofisinde üretildi diyen Orhan Aykut beraat etti.

İstanbul 2'inci Asliye Ceza Mahkemesi Orhan Aykut'un anlatımlarının iftira ve senaryo değil, somut olaylara dayandığına hükmetti. Aykut'un anayasal şikayet hakkını kullandığına karar verildi.

Eski AKP'li vekil İhsan Arslan ve emekli binbaşı İskender Pala'nın şikayetçi olduğu davada Orhan Aykut'un anlatımlarını haberleştiren Aydınlık Gazetesi yöneticileri için de cezaya gerek görülmedi.

Orhan Aykut Ulusal Kanal ve Aydınlık Gazetesi'ne yaptığı özel açıklamalarda; bir dönem çok yakın olduğu İhsan Arslan ve ekibi ile birlikte Balyoz delillerini nasıl ürettiklerini anlatmıştı.

O açıklamalarda, "Ergenekon ve Poyrazköy davasına temel oluşturan mühimmatların tertipçiler tarafından gömüldüğü" de yer almıştı.

Orhan Aykut'un açıklamaları üzerine eski İstihbarat Şube Müdürü Ramazan Akyürek hakkında verilen takipsizlik kararı mahkeme tarafından kaldırılmıştı.

HABER: ÖZER SÜRMELİ

ulusalkanal.com.tr

Balyoz yine beklemede! Gündem Bahçeli'den çok sert IŞİD açıklaması Gündem ''Şoförler serbest bırakıldı'' Gündem Rehine şoförlerle ilgili şok açıklama! Gündem