Büro-İş Sendikası Toplu Sözleşme’yi yargıya taşıdı

Büro-İş Sendikası, AKP ile Memur-Sen arasında imzalanan toplu sözleşmeyi Anayasa’ya aykırı olduğu gerekçesi ile yargıya taşıdı. Büro-İş Sendika Başkanı Haydar Şahindokuyucu “Bu sözleşmeye imza atanları millet de, emekçi de, tarih de unutmayacak” dedi.

Abone ol

Büro-İş Sendikası AKP iktidarı ile Memur-Sen arasında imzalanan Toplu Sözleşme’yi yargıya taşıdı.

Büro-İş Sendikası üyeleri dün Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Sendika adına açıklama yapan Genel Başkan Haydar Şahindokuyucu Toplu Sözleşme’nin Anayasa’ya aykırı olduğunu söyledi. Yargıya başvurduklarını açıkladı.

“Sendikamız Büro-İş emekten ve alın terinden aldığı güç ile Türkiye’nin imzaladığı uluslararası anlaşmalara, İnsan Hakları Sözleşmesine, ILO Sözleşmelerine ve anayasaya açıkça aykırı sözleşme maddelerine karşı yargı yoluna başvurmuştur.”

Şahindokuyucu, sözleşmeye imza atan isimleri ayrı bir başlık açtı.

”Bu sözleşmeye imza atanları millet de, kamu emekçisi de, tarih de asla unutmayacaktır.”

Büro-İş sendikası imzalanan Toplu Sözleşme’yle kamu emekçisinin ezdirildiği görüşünde.

”Bu sözleşmede enflasyona ezdirilmeyen kamu emekçisi yoktur, seyyanen zam yoktur, kıdem aylığına artış yoktur, sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi, bu sözleşmede kamu emekçisi yoktur. Ortada tarihi bir başarı değil, tarihi bir yenilgi vardır”

ulusalkanal.com.tr

Ali Babacan'dan dönüş sinyali: Asgari ücret 1300 TL olacak demedik Ekonomi Maden ocağında göçük Ekonomi SGK'dan önemli prim açıklaması Ekonomi Dolar bir anda çakıldı Ekonomi