TSK'dan Fırat Kalkanı açıklaması: 18 Terörist öldürüldü

Fırat Kalkanı Harekâtında terör örgütü IŞİD karadan ve havadan vuruldu. Kara birlikleri, teyidi yapılan 130 ayrı hedefi yapılan atışlarla baskı altına aldı. Türk Savaş uçakları ise El Bab ve örgütün lojistik merkezi olarak kullandığı Bzagah'ta 18 ayrı hedefi yerle bir etti. Operasyonlarda 18 IŞİD'li terörist öldürüldü

Abone ol

Suriye'nin kuzeyinde yuvalanan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için başlatılan Fırat Kalkanı Harekâtı, 159’uncu gününü geride bıraktı.

El Bab çevresinde karadan ve havadan yoğun ateş desteği verilen harekât kapsamında, teyit edilen 130 IŞİD hedefi karadan ateş altına alındı.

Terörist grupların baskı altına alındığı operasyona Türk savaş uçakları da havadan destek verdi. Jetler, Bab ve Bzagah bölgelerinde tespit edilen 18 ayrı IŞİD hedefini yerle bir etti. Hava harekâtında 3 silah mevzii, 4 kontrol noktası, 2 tünel ve barınma maksatlı kullanılan 9 bina imha edildi. Harekâtta ilk belirlemelere göre 18 IŞİD'li terörist etkisiz hâle getirildi.

IŞİD'le mücadele için kurulan uluslararası koalisyon zayıf da olsa derin sessizliğini bozdu. Koalisyon hava unsurları El Bab’da IŞİD'e ait 1 karargâh binası ile 1 tüneli imha etti.

TSK, IŞİD'li teröristlerden temizlenen bölgelerdeki patlayıcı maddeleri imha çalışmalarını da sürdürüyor. Son olarak 87 EYP imha edildi. Böylece harekâtın başından bu yana çoğu tuzaklanmış 3bin 431 EYP ile 55 mayın kontrollü olarak etkisiz hâle getirilmiş oldu.

ulusalkanal.com.tr

Çevre ve Şehircilik Bakanlığında 96 personelin işine son verildi Gündem Sözcü Yazarı Rahmi Turan: Bu başarının altında Doğu Perinçek'in imzası var Gündem Gölbaşı’nı bombalayan darbeciler için 54 müebbet, 1000 yıl hapis! Gündem Öldüren sargı bezi için doktor ve hemşireye dava açıldı Gündem