Yunanistan'a AB şoku! Yunanistan Maliye Bakanı: Kredi verilmezse birkaç hafta içinde nakit paramız bitecek

Avrupa Birliği Maliye Bakanları toplantısından Yunanistan'a kötü haber çıktı. Avrupalı Bakanlar, istenilen reformları yapmadığı gerekçesiyle Yunanistan'a kredi verilmeyeceği açıkladı. Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis ise kredi verilmezsse birkaç hafta içinde nakit paralarının biteceğini söyledi.

Abone ol

Yunanistan'ın ekonomik durumunu değerlendirmek için bir araya gelen Avrupa Birliği Maliye Bakanları toplantısı sona erdi.

Toplantı sonunda Yunanistan'a reformaları yerine getirmediği için daha önce verileceği açıklanan 7,2 milyar avroluk kredinin verilmeyeceği bildirildi.

Maliye Bakanlarının ortak açıklamasında, Yunanistan'nın önerilen reform paketlerini hayata geçirmek için daha fazla zaman harcaması gerektiğini bildirdi.

Yunan Hükümetinin reform paketlerini eksiksiz uygulaması gerektiğini söyleyen AB Maliye Bakanları aksi taktirde kredi verilmesinin olanaksız olduğunu söyledi.

Karar sonrası Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis bir açıklama yaparak, kredi verilmezse devletin kasasındaki paranın birkaç hafta içinde tükeneceğini söyledi.

Almanya Maliye Bakanı alınan bu karar karşısında açıklama yaparak Yunan halkının eğer isterse referaduma gitmekte özgür olduğunu belirtti.

ulusalkanal.com.tr

Nepal'da 7.1 büyüklüğünde deprem! Dünya Libya'da Türk'ün dramı! Stratejik sığlıkta boğulanlar Dünya Makedonya'da özel polis kuvvetleri sınıra sevk edildi Dünya Paris "Vatan" diyor Dünya