Polisin kestiği salgın cezaları iptal olabilir

Salgın yasaklarını ihlal ettiği gerekçesiyle polisin para ceza kestiği vatandaş yargıya başvurdu. Sulh ceza mahkemesi ise inceleme sonucunda, “Polis sadece tutanak tutabilir” diyerek cezanın geçersiz olduğuna karar verdi. Kararın sokağa çıkma kısıtlamalarında kesilen cezaların iptaline de emsal olabileceği belirtiliyor.

Abone ol

Polis ceza kesti, vatandaş yargıya gitti. Mahkeme vatandaşı haklı buldu.

Adana’da salgın yasaklarını ihlal ettiği gerekçesiyle polis bir yurttaşa para cezası kesti. Cezaya itiraz eden vatandaş ise yargı yoluna başvurdu.

Başvuruyu inceleyen sulh ceza mahkemesi, cezayı iptal etti. Mahkeme, “İdari yaptırım ancak mülki amir tarafından verilebilir. Polis sadece tutanak tutulabilir” hükmüne vardı.

Adana'da bir vatandaşa verilen 789 liralık ceza da bu gerekçeyle iptal edildi. Bugüne kadar polisin yasakları ihlal eden ettiği için 1 milyar lirayı aşan cezalar kestiği belirtildi. Bu kararın emsal olması durumunda tüm cezaların iptal edilebileceği de ifade ediliyor.

ulusal.com.tr

Bakanlardan AB'ye tepki Gündem Noterde kredi kartı dönemi Gündem Diyarbakır annelerinin nöbeti sürüyor Gündem Dinmeyen acı: Başbağlar Gündem