Can Dündar'a eski çalışanından 'emek hırsızlığı' davası

Tokaçoğlu, Dündar, "Bende kimsenin hakkı kalmaz" dediği için haklarını almak için iki ay kadar beklediğini ancak artık, Can Dündar'a yönelik dava açmaya karar verdiğini açıkladı.

Abone ol

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, Ağustos ayı başında, 15 yıldır kendi web sitesinde editör olarak çalıştırdığı deneyimli gazeteci Saim Tokaçoğlu'nun işine son vermişti.

Tokaçoğlu, Dündar, "Bende kimsenin hakkı kalmaz" dediği için haklarını almak için iki ay kadar beklediğini ancak artık, Can Dündar'a yönelik dava açmaya karar verdiğini açıkladı.

Facebook'taki kişisel hesabında bir dizi açıklama yapan Tokaçoğlu, "zamanlama manidar" ve "artık yandaş medyada yüksek maaşla iş bulursun" gibi eleştirileri de yanıtladığı açıklamalarında, Atatürkçü Düşünce Derneği'nden kendisine teklif geldiğini, artık onların sitesinde çalışacağını da duyurdu.

İşte Tokaçoğlu'nun Can Dündar'a yönelik dava sürecinin başladığını duyuran o açıklamaları:

YASAL SÜREÇ BAŞLADI

7 Ağustos 2015 tarihinde Can Dündar'ın resmi web sitesindeki editörlük görevimden hiçbir hakkımı alamadan ayrılmak zorunda bırakıldığımı açıklamıştım.

Can Dündar'ın son e-mailinde kullandığı "Bende kimsenin hakkı kalmaz" ifadesine güvenerek bugüne kadar bekledim.

İki aya yakın bir süre geçmesine karşın ihtarnameye yanıt vermedi. Av. Taner Onurgil ve Av. Işılay Öğün Sarıgöl 15 yıllık sigortalılık alacağımdan daha fazla hak kaybına uğramamam için 29 Eylül'de davayı açtılar.

Adalete güveniyorum, avukatlarım Taner Onurgil ve Işılay Öğün Sarıgöl'e gösterdikleri dostluk ve dayanışma için çok teşekkür ediyorum.

ZAMANLAMAYI MANİDAR BULANLARA

Can Dündar'ın editörlüğünden ayrılmamı "Zamanlama manidar. Artık yüksek maaşla yandaş medyadan bir teklif alırsın" diye yorumlayanlara bir açıklama yapmam gerekiyor.

1-Zamanlamayı manidar buluyorsanız, sorunun muhatabı ben değilim. Bu soruyu Can'a sormanız gerekiyor.

2-Ne yandaş medyadan, ne paralel medyadan ne de George Soros tayfasından bana hiçbir teklif gelemezdi, gelmedi de. Bizim sektörde herkes birbirinin kumaşını çok iyi bilir.

3-Zamanlamayı yine manidar bulabilirsiniz belki ama, teklif Atatürkçü Düşünce Derneği'nden geldi. ADD'nin web sitesinin sorumluluğunu üstleniyorum.

HAKKI YENEN EN ÖNEMLİ İNSAN

Can Dündar’ın sitesinin bir de görünmeyen kahramanı vardı, Erdem Öztürk. Ana sayfanın sağ alt köşesinde “Webmaster”a tıklarsanız, onun e-mailini görürsünüz. Siteyi yıllarca sırtında taşıdı. Kullanılmakta olan versiyonu 2010 yılında bitirdi ve kurdu. Tek bir isteğimizi geri çevirmedi, mutlaka yerine getirdi.

Erdem de emeğinin karşılığını alamadı. Beş yıldır ben bir taraftan, Can’ın asistanı Nazan Değiş Gezer diğer taraftan gerek e-maille, gerek telefonla tekrar tekrar hatırlatmamıza karşın kendisine tek bir kuruş ödenmedi. Desteği ve dostluğu için teşekkür etmekten başka bir şey gelmiyor elimden.

ÖKÜZÜN ALTINDA BUZAĞI ARAYANLARA

Editörlüğünden ayrılmak zorunda bırakıldığım 7 Ağustos 2015 tarihinden beri Can Dündar’ın resmi web sitesi güncellenmiyor.

Site 6 Ağustos 2015’de benim yaptığım girişlerden sonra uykuya yatırıldı. O tarihe kadar Can’la ilgili her şeyi, hakaret içeren köşe yazılarını, haberleri bile ayırım yapmadan siteye girerken, 7 Ağustos’tan itibaren tek bir giriş yapılmadı.

Oysa o tarihten itibaren Can Dündar adının geçtiği çok sayıda haber yayınlandı. Bunların çoğu olumsuzdu. Hatta Medya Takip Merkezi’nin araştırmasına göre Can Dündar Ağustos ayında medyada en çok konuşulan gazeteci oldu. Buzağıyı aramaya devam edin… (gazeteciler)

Ahmet Hakan'a yapılan saldırıya meslek örgütlerinden tepki geldi Medya Leman dergisinin acı günü Medya İstanbul Valiliği'nden Ahmet Hakan açıklaması Medya Aydın Doğan'dan Tayyip Erdoğan'a yanıt Medya