Tokay ailesinin PKK'ya karşı direnişi

PKK'ya isyan ateşi yakan ailelerden biri de Tokay ailesi... Oğulları Mehmet Tokay 11 yaşında kaçırıldı PKK tarafından. Evlatlarına kavuşmak için yıllarca mücadele ettiler. Şimdi de HDP İl Binası önünden bayrak açtılar bölücü terör örgütüne... İşte Tokay ailesinin ağzından yaşananlar...

Abone ol

Çocukların dağa götürülen çocukların dikkat çeken ortak özellekleri kayboldukları tarihler. Çoğu sözde açılım sürecinde 2011-2015 tarihleri arasında kayboldu. HDPDiyarbakır İl Binası önünde nöbet tutan Tokay ailesinin oğlu da bu dönemde kandırılıp kaçırılan çocuklardan biri.

Mehmet Tokay, hendeklerin kazıldığı Osman Baydemir başkanlığındaki süreçte piknik bahanesiyle kandırıldı.

11 yaşındaydı Tokay. Örgüt Mehmet ve beraberindeki çok sayıdaki çocuğu Şırnak’a götürdü.

Aileler bunları anlatırken bile PKK’nın baskısını hissediyor üzerlerinde. Bu yüzden isim vermekten kaçınıyor baba Ömer Tokay.

Oğlunu aramak için çıktığı yolda Kandil’e kadar gitti. PKK’dan çocuğunu istedi.

Şimdi oğlunun nerde olduğu bilinmiyor. Onu en son sözde açılım sürecinde terör örgütünün zorla çekip yayınladığı bir videoda görmüş.

Veriler aslında gerçeği tüm çıplaklığı ile ortaya koyuyor. 2011-2015 tarihlerinde 5 bini aşkın çocuk dağa kaçırıldı, silah altına alındı

Hendek operasyonları sonrasında örgüte katılım azaldı. Emniyet kaynaklarına göre örgüte katılım 2018’de 146, 2019 yılının ilk verilerine göre 80’e kadar düştü. PKK’dan kaçanlar güvenlik güçlerine teslim oldu.

Çözüm sürecinin kayıp çocukları için Diyarbakır HDP İl Başkanlığı önünde direnişe başlayan aileler umudun ateşini yaktı. Terörle mücadelede Türkiye tarihinde yeni bir dönemece girildi. Çünkü yıllarca baskı altında tuttukları aileler artık korkmuyor.

ulusal.com.tr

Diyarbakır'da evlatlarını isteyen ailelere büyük destek Gündem Son dakika! Kılıçdaroğlu'ndan büyükşehir belediye başkanları toplantısı açıklaması! "Önemli bir durum olarak görüyorum" Gündem Son dakika haberleri! TBMM Başkanı Şentop'tan Diyarbakır Kulp saldırısı açıklaması: Asla karşılıksız kalmayacak Gündem Son dakika haberleri: Usta oyuncu hayatını kaybetti! Çetin Dağdelen kimdir Gündem