İstanbul depremine karşı etkili önlem: Konuk stokları kullanılsın

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin raporuna göre 7,5 büyüklüğündeki bir depremde 263 binin üzerinde bina yıkabilir. Önlem planları hep uzun vadeli. Deprem ise her an gelebilir. Uzmanlar "Riskli binalarda ölümü beklemektense, devlet müdahalesiyle konut stokları kullanılsın" çağrısında bulundu.

Abone ol

Olası İstanbul depremi Türkiye'nin gündeminde. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yayınladığı Olası Deprem Kayıp Tahminleri Raporu göre, 7,5 büyüklüğünde bir depremde, 263 binin üzerinde binanın yıkılması öngörülüyor.

İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkan Dr. Tayfun Kahraman, İstanbul'da bina analizlerinin 2024 yılında tamamlanacağını açıkladı. Analizlere göre topyekûn bir kentsel dönüşüm çalışması başlayacak.

Uzmanlar, süreci uzatmadan çözüm odaklı bir şekilde çalışmalar hızlandırılmalı diyor.

Afet Yönetimi Uzmanı Kubilay Kaptan en acil yapılabilecek uygulamanın “konut stoku kullanımı” olduğunu belirtti. 1 milyonun üzerinde konut stoku mevcut.

Eski İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Cemal Gökçe'ye göre devletin bu soruna acil müdahalesi şart.

İstanbul Emlak Komisyoncuları ve Danışmanları Esnaf Odası Başkanı Nizameddin Aşa ise, deprem meselesini ele almak için heyet önerisi yaptı.

Deprem ülkesi olan Türkiye'de acil çözüm olarak konut kullanılmasını ilk olarak Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek gündeme getirmişti. Ulusal Kanal yayınında konuşan Perinçek, kamuculuğa vurgu yapmıştı.

Yağmurlu havada maske kullanımı nasıl olmalı? Yurt İzmir Seferihisar'da jeotermal tepkisi Yurt Şike kumpası davasının 16'ncı celsesi başladı Yurt Adana'da IŞİD operasyonu: 19 gözaltı Yurt