F tipi örgütün öldürdüğü gazeteci Meriç'in otopsi raporu gizlendi

2011 yılında F tipi örgüt tarafından öldürülen eğitimci ve gazeteci Haydar Meriç'in otopsi raporunun gizlendiği ortaya çıktı. Meriç'in ölümünün aydınlanmasının anahtarı olan raporun, tüm ısrarlara rağmen ailesine verilmediği öğrenildi.

Abone ol

Eğitimci ve gazeteci Haydar Meriç, Fetullah Gülen hakkında çarpıcı bir kitap yayınlayacağının açıkladıktan kısa bir süre sonra öldürüldü.

2011 yılında memleketi Kırıklareli'nde öldürülen Haydar Meriç cinayetine ilişkin dava 5 yıl sonra yeniden yeni bilgilerle gündemde.

F tipi örgüt tarafından katledildiği belirlenen Meriç'in otopsi raporunun da gizlendiği ortaya çıktı. Meriç'in ailesi cinayetin aydınlatılması için otopsi raporunu almak için çok uğraştı. Ancak başarılı olamadı. Rapor aileye verilmedi.

Aydınlık Gazetesi'nin haberine göre Meriç'in kentin en işlek caddesinde kaybolma anına ilişkin görüntülerde bulunmadı.

Kırklarel Emniyeti'nde bu cinayeti çözmek için uğraşan polislerin de sürgün edildiği öğrenildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Haydar Meriç cinayeti dosyasını geçen yıl raftan indirdi. Meriç'in Fethullah Gülen hakıındaki bazı bilgiler nedeniyle Ankara ve İstanbul'dan Kırklareli'ne gelen istihbarataçı polisler tarafından öldürüldüğü idda edildi. Soruşturmanın tamamlanması ile 23 Haziran'da 41 f tipi istihbarat polislere operasyon yapıldıç. 9'u tutuklandı.

ulusalkanal.com.tr

PYD, sırtını ABD'ye dayadı Gündem Suriye ordusu ile PKK'nın uzantısı PYD arasında çatışma çıktı Gündem Başbakan yatırım teşvik paketini açıkladı Gündem Zaharova: Rus-Türk ilişkilerinin düzeltilmesi iki halkın da yararına Gündem