Akıncı Hava Üssü Davası’nda gözler Kasım ayına çevrildi

Altın dönemini yaşayan Türk yargısı FETÖ’cülerin yargılandığı darbe davalarını son aşamaya getirdi. Genelkurmay Çatı Davası’nda sanıklara verilen cezalar İstinaf Mahkemesi’nce hukuka uygun bulundu. FETÖ’nün darbe girişiminde komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Hava Üssü Davası’nda ise gözler Kasım ayına çevrildi. Mahkeme heyeti Meclis’i bombalayan, darbenin başında yer alan kilit isimlerin yargılandığı 6’sı firari 475 sanık hakkında önümüzdeki ayı kararını açıklayacak.

Abone ol

15 Temmuz Amerikancı darbe girişiminde rol alan FETÖ’cülerin yargılandığı davalar tek tek sonuçlandırılıyor. Altın dönemini yaşayan türk yagısı terör örgütü üyelerini ağır cezai yaptırımlarla mahkum ediyor.

Genelkurmay Çatı Davası’nda verilen kararın ardından gözler şimdi darbenin merkezi Akıncı Üssü Davası’na çevrildi.

Genelkurmay’da yaşanan olaylara ilişkin sözde “yurtta sulh konseyi" üyelerinin bulunduğu 224 sanıklı Çatı Davası’nda karar 2019 yılında açıklanmıştı. Ankara 17’nci Ağır Ceza Mahkemesi darbenin bir numaralı ismi olduğu belirtilen Akın Öztürk'ün de bulunduğu 17 sanığa 141’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

İtiraz ederek dosyayı İstinaf Mahkemesi’ne taşıyan sanıkların başvurusunda da karar 14 Ekim’de açıklandı. İstinaf, ilk derece mahkemenin verdiği cezaları hukuka uygun buldu. Dosya için Yargıtay'da temyiz yolu açık durumda.

Bir diğer kilit dava ise Akıncı Hava Üssü... 15 Temmuz’da FETÖ’cüler Akıncı’yı darbenin komuta merkezi olarak kullandı. Davada örgütün asker yöneticileri ile sivil imamları birlikte yargılanıyor.

Akıncı Davası’nda mütalaasını açıklayan savcı sanıklar için “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs”, “kasten öldürme” suçlarından 79'ar kez ağırlaştırılmış ve 4 bin 120 yıla kadar hapis cezası istedi.

Mütalaaya karşı son savunmaların devam ettiği davada şu ana kadar 462 sanık savunmasını tamamladı. 30 Ekim'e kadar sanıkların tamamının savunmalarını almayı planlayan mahkeme heyetinin 6 Kasım'da kararını açıklaması bekleniyor.

HABER: SEDA AKYÜZ

ulusal.com.tr

AK Parti gıda maddesini geri çekti Gündem KKTC'de anketler Ersin Tatar diyor Gündem Prof. Dr. Emin Gürses anlattı! İşte AYM Üyesi Engin Yıldırım'ın dikkat çeken sicili Gündem İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan dikkat çeken mesajlar Gündem