Rehber öğretmenlikte yeni uygulamalar

Millî Eğitim Bakanlığı’nın Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yönetmeliği yürürlüğe girdi. Rehberlik öğretmenlerinin unvanı yönetmelikte 'rehber öğretmen ya da psikolojik danışman' olarak güncellendi. Ayrıca eğitim kurumlarında rehberlik ve psikolojik danışma servisleri kurulması yönetmelikte yer aldı.

Abone ol

Milli Eğitim Bakanlığı, rehber öğretmenlere yönelik yeni uygulamaları devreye soktu.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerini sunan personelin unvanı yönetmelikte 'rehber öğretmen ya da psikolojik danışman' olarak ifade edildi.

Yönetmelik ile eğitim kurumlarında rehberlik ve psikolojik danışma servisi kurulacak. Servislerde görevli öğretmenlerin çalışma süreleri haftalık 30 iş saati olacak. Bu öğretmenlere nöbet görevi verilemeyecek.

Rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri arasında bireysel ve grupla psikolojik danışma ve rehberlik, psikoeğitim programı gibi faaliyetler yer alacak. İhtiyaç halinde bu hizmetler online(onlayn) olarak uzaktan verilebilecek.

Rehber öğretmen ya da psikolojik danışmanlar, yaz tatilinde görevlendirilebilecek. Öğretmenler tercih danışmanlığında yapılacak çalışmalarda yer alabilecek. Bu durumda öğretmenlerin yaz tatilleri bir aydan az olamayacak.

Ayrıca her mayıs ayında öğrencilerin rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerine ilişkin ihtiyaçları belirlenecek. Test ve test dışı teknikler kullanılacak.

Yönetmeliğe ilişkin değerlendirme ise Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan geldi. Selçuk, bu hizmetlerin sunulmasında gelişimsel ve önleyici anlayışın ön plana çıkarılmaya çalışıldığını kaydetti.

ulusal.com.tr

Eğitime kademeli geçiş nasıl olacak? Eğitim