Erdoğan, Merkel ile telefonda görüştü

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ile telefonda görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün akşam da Almanya Başkanı Merkel ile görüştü. Merkel'in "AB yardımlarını hızlandıracağını" söylediği görüşmede "İkili ilişkilerin yanı sıra Suriye ekseninde bölgesel gelişmeler" ele alındı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Şansölyesi Angela Merkel ile telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Erdoğan ile Merkel arasındaki telefon görüşmesinde, ikili ilişkiler ve Suriye ekseninde bölgesel gelişmeler ele alındı.

Erdoğan; Soçi zirvesi hakkında Merkel ile bilgi paylaşımında bulundu.

Görüşmede mülteciler konusu da gündeme geldi. Merkel, Suriyeli mültecilerle ilgili Türkiye'ye taahhüt edilen AB yardımlarının ulaştırılmasının hızlandırılması için çalışacağını belirtti.

Başta PKK olmak üzere tüm terör örgütleriyle mücadelede iş birliğinin önemine işaret eden Erdoğan ve Merkel'in, Almanya'da hükümeti kurma çalışmalarının neticelenmesinin ardından, üst düzey ikili temaslara ivme kazandırılması konusunda mutabık kaldıkları kaydedildi.

ulusal.com.tr

FETÖ çatı davasının iddianamesindeki görüntülere Ulusal Kanal ulaştı Gündem Feygin, Ulusal Kanal'a konuştu Gündem Kurtuluş Savaşı için yazılmış tek Rumeli ağıdı! Gündem Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz: Türkiye'nin Afrin'e operasyon yapma hakkı var Gündem