Bakan Koca talimat verdi! Ambulans uçak havalandı

Sağlık Bakanlığı, İsveç'te adeta ölüme terkedilen Koronavirüs hastası Türk vatandaşını kurtarmak için ambulans uçak göndererek dünyaya örnek oldu. İsveç'te yaşayan 47 yaşındaki Emrullah Gülüşken Koronavirüs testi pozitif çıkmasına ve durumu kötüleşmesine rağmen tedavi edilmedi ve evine geri yollandı. Kızı Samira Gülüşken, sosyal medya üzerinden yardım istedi. Bunun üzerine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın talimatıyla İsviçre'ye gönderilen ambulans uçakla hasta ve ailesi Türkiye'ye getirildi.

Abone ol

Türkiye, İsveç'te adeta ölüme terkedilen Türk vatandaşını ve ailesini ambulans uçak göndererek kurtardı. İsveç'in Malmö kentinde yaşayan 47 yaşındaki Emrullah Gülüşken, Koronavirüs testi pozitif çıkmasına rağmen tedavi edilmeyerek evine gönderildi.

Çaresiz kalan hastanın kızı Leyla Gülüşken sosyal medyada yayımladığı bu video ile yardım istedi. Babasının Koronavirüs olmasına ve durumu kötüleşmesine rağmen eve yollandığını, üstelik ambulans çağırdıkları için azarlandıklarını söyledi.

Yardım mesajı yanıtsız kalmadı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Emrullah Gülüşken'in 4 çocuğuyla Türkiye'ye getirilmesi için ambulans uçak gönderilmesi talimatını verdi.

Malmö Sturup Havaalanı'na inen ambulans uçak, hastayı ve üç çocuğunu alarak havalandı.

Hasta Emrullah Gülüşken ile çocukları Esma, Samira ve Mahmut'u taşıyan ambulans uçak Ankara Esenboğa Havalimanı'na indi. İsveç'te kaderine terkedilen Emrullah Gülşen Türkiye'de derhal kara ambulansına alınarak hastaneye kaldırıldı.

Leyla Gülüşken, yetkililerin haberi aldıktan sonra kendilerini aradığını belirterek, "Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bize kısa sürede uçak gönderdi. Ülkemizle gurur duyuyoruz." dedi. Batman'ın Gercüş ilçesinden İsveç'e yerleştiklerini anlatan Gülüşken, "Tek bir devlet bunu yapabilirdi, o da Türkiye" diye konuştu.

ulusal.com.tr

MHP'den 'HDP kapatılsın' çağrısı Gündem Suriye ve Irak'ta 32 terörist etkisiz hale getirildi Gündem İftarlarını görev başında açtılar Gündem Sağlık Bakanı Koca'dan İsveç'ten getirilen Türk hasta hakkında açıklama Gündem