PKK'dan AKP'ye yanıt: İlkesel olarak...

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın "Kandille doğrudan görüşmek istiyoruz" sözlerine PKK'dan yanıt geldi. PKK yöneticisi Cemil Bayık, "Biz her zaman açığız." dedi. Bayık, Köşk seçiminde AKP-PKK ortaklığını da itiraf etti, "Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçilebilmesi için çatışma olmaması gerekiyordu" dedi.

Abone ol

Açılım koordinatörü Beşir Atalay’ın "Oluşacak yeni heyetmizin Kandil'le de direkt görüşmesini ben arzu ediyorum." sözlerine PKK yöneticisi Cemil Bayık'tan yanıt geldi. Bayık, "Biz her zaman açığız." dedi.

Vatan gazetesinden Ruşen Çakır’a konuşan Bayık açılım süreci hakkında bilgi verdi. "Demokratik özerklikten vazgeçmedik" diyen Bayık, Köşk seçiminde uygulanmaya konan AKP-PKK ortaklığını itiraf etti.

Bayık, "Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçilebilmesi için ateşkesin sürmesi gerekiyor, çatışmaların olmaması gerekiyordu. Gelişmeler, mücadele Türkiye’ye bu adımı attırmak zorunda bıraktı." dedi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın "Kandil'le doğrudan görüşmeyi arzu ediyoruz" sözlerine de kapıyı açan Bayık, "Biz her zaman açığız. Herkese açık davrandık. Bugüne kadar kimseyi reddetmedik. Bu basın olabilir, heyetler olabilir, uluslararası kurumlar olabilir. İlkesel olarak reddetmeyi doğru görmüyoruz." ifadesini kullandı

ulusalkanal.com.tr

''2 yıldır neden yalanlanmıyor?'' Gündem Bingöl esnafı PKK'yı kovaladı Gündem Mecidiyeköy'de patlama ve yangın! Gündem O cinayeti itiraf etti Gündem