AIDS, arttık tedavi edilebilir hastalık grubunda

Bir zamanların ölümcül ve amansız hastalığı olarak bilinen AIDS artık tedavi edilebilir. Uzmanlar; diyabet, tansiyon hastalıkları için yaptığı "Kronik" tanımını AİDS içinde yapıyor. Hastaların ise en büyük sıkıntıları toplum tarafından dışlanma..

Abone ol

Bir zamanların en korkutucu, çaresiz hastalığı olan hatta seks kanseri olarak adlandırılan AIDS, arttık tedavi edilebilir hastalık grubunda.

HIV vürüsü, bağışıklık sistemine zaman içerisinde zarar veriyor. AIDS ise HIV'in neden olduğu hastalığın ilerlemiş hali olarak tanımlanıyor.

1 Aralık dünya AIDS günü nedeni ile HIV Enfeksiyon Derneği tarafından düzenlenen basın toplantısında hastalıkla ilgili bilgi verildi.

Özellikle cinsel yol ile bulaşan vürüs, uzun yıllar kendini belli etmeden yaşayabiliyor. Ancak tedavideki yenilikler hastalığın seyrini değiştirdi.

HIV vürüslü birinin sadece yaşam sesi uzamadı. Düzgün tedavi ile bulaşıcılıkta önlenebiliyor.

HABER - KAMERA: MERAL AKKAYA - BÜLENT ÜNAL

ulusalkanal.com.tr

Stephen Hawking'ten korkutan uyarı: En ciddi problem Sağlık “Öfkeliyken yatağa gitmeyin“ Sağlık Kadın Doğum uzmanlarından Sağlık Bakanı'na tepki Sağlık AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? AÖF sonuçları açıklandı mı? (Açıköğretim Fakültesi sonuçları) Sağlık