Fransız gazeteciden önemli değerlendirmeler

"Irak'ta yaşanan senaryoyu Suriye'de uygulamaya çalışmak saçmalık!" Şam’da yaşayan Fransız gazeteci Thierry Meysan, Suriye'de yaşanan gelişmeleri bu sözlerle değerlendirdi. Suriye'de toplum yapısının Irak'tan farklı olduğunu vurgulayan Meysan, PYD'nin başarılı olamayacağını belirtti.

Abone ol

ABD desteğini arkasına alarak Suriye'yi parçalamayı hedefleyen PYD başarılı olabilecek mi? Şam'da yaşayan Fransız gazeteci Thierry Meysan, bu sorunun yanıtını Ulusal Kanal'a değerlendirdi.

PYD'nin Irak senaryosunu hayata geçirmek istediğini belirten Meysan, iki toplum arasındaki farka dikkat çekti. Meysan, "Salih Müslim’in Irak’taki gibi düşündüğünü biliyorum. Kürtler ülkede bir bölünmeden elde edecekleri parçayla bütün ülkede bir güç sahibi olabilir. Suriye'de yurttaşlar hangi etnik kökene, dine, siyasi partiye mensup olurlarsa olsunlar, aynı haklara sahipler. Irak’ta ise durum tam aksi. Irak için tam bir felaket olan modeli örnek almak ve bunu Suriye’de uygulamaya çalışmak berbat bir fikir. Ve bu gerçekte asla olmayacak" dedi.

Meysan’a göre Rusya’nın sahaya sürdüğü yeni teknoloji silahlar ABD’yi oldukça şaşırttı. Meysan, "Amerika çok şaşırdı ve korktu. Çünkü operasyonun başlangıcından beri üç haftadır Rus Ordusu daha önce hiç kimsenin bilmediği yeni silahları sahaya konuşlandırıyor. NATO'nun bütün iletişimini kesen sinyal karıştırıcılar devrede. Sadece radyo sinyallerini değil; uydu iletişimi de dahil her tür iletişimi kesen karıştırıcılar... . Rusya’nın yeni sinyal karıştırıcı sistemleri yerleştirmesinden sonra işler değişti; Amerikan ordusu artık dünyanın en iyisi değil. O günler geride kaldı. Bu sadece onlar için değil; herkes için sürpriz oldu" ifadelerini kullandı.

Almanya'dan 'Beştepe' açıklaması Dünya İlk ziyareti İsrail'e Dünya Rusya'dan ilginç benzetme: Konserve kutusundan farkı kalmaz Dünya İgor Konaşenkov açıkladı: 51 hedefi vurduk Dünya