Erdoğan cansız bedeni kıyıya vuran çocukla ilgili konuştu

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akdeniz'de boğulan mültecilerle ilgili konuştu.

Açıklamalarında 3 yaşındaki Suriyeli çocuğun kıyıya vuran cansız bedeni ile ilgili de konuşan Erdoğan, "Sahile vuran 3 yaşındaki yavrunun hesabını insanlık verecek." dedi.

Erdoğan, "Akdeniz'de boğulan bizim insanlığımızdır." ifadesini kullandı.

Erdoğan şöyle konuştu:

Küresel terör sadece Ortadoğu bölgesinin değil. Dünyanın tamamının sorunu olarak varlığını sürdürüyor. Ülkemizin güneyinde pek çok ülkeyi ateşten yakan bu sorun karşısında batılı ülkelerin yeterli duyarlılığını göstermediğini gösteremediğini belirtiyorum.

Hayatını kaybeden her mültecinin vebaline ortaktır. Akdeniz’de batan bir botta mültecileri taşıyan bir botta ölen bir yavru bizim sahillerimize vurdu. Bizim sahillerimize vurdu. Bu yavrunun hesabını tüm insanlık vermeyecek mi? Bir çok savaşlarda mazotların içinde çırpınan o hayvanları vesaire farklı bir şekilde ananlar bu üç yaşındaki yavruyu onun abisini babasını hatırlamayacak mı?

İpek Holding 140 hard diskini değiştirdi! Ancak... Gündem İçişleri Bakanlığı o belediyelerle ilgili inceleme başlattı Gündem Erdoğan'dan ABD'ye PKK eleştirisi Gündem HSYK eski hakim ve savcıların itirazlarını reddetti Gündem