Mevlüt Çavuşoğlu'nun Kırım çıkışına tepki

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun infial yaratan "Kırım'ın ilhakını tanımadık, tanımayacağız" sözlerine bir tepki de Kırım Tatarlarından geldi. Kırım Tatar Dernekleri Federasyonu Başkanı Ünver Sel, Çavuşoğlu'nun sözlerinin Tatar Türklerine hiçbir yararı olmadığını söyledi. Sel'e göre Dışişleri Bakanının açıklaması Ankara Moskova ilişkilerine de büyük zarar verir.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun bu açıklaması Kırım Tatar Türklerini rahatsız etti.

Çavuşoğlu'nun, Ukrayna Dışişleri Bakanı Pavlo Klimkin ile katıldığı bir iftar programında yaptığı açıklamalar Rusya'da tepkiyle karşılandı. Bir tepki de Kırım Tatar Dernekleri Federasyonu'ndan geldi.

Federasyon Başkanı Sel, Ankara'nın tavrının Kırım'da yaşayan Tatar Türklerine hiçbir faydası olmadığını söyledi. Orada yaşan Türklerle Türkiye'nin ilişkilerinin koparılmasına yol açtığını ifade etti.

Türkiye ile Rusya'nın başta Suriye olmak üzere birçok alanda yoğun işbirliği olduğuna dikkat çeken Sel, ancak Çavuşoğlu'nun tavrının iki ülke ilişkilerine zarar vereceğini belirtti.

Sel, Ankara'nın Kırım tavrından dolayı Moskova'da Türkiye'den gelen bazı ürünleri almama gibi bir eğilim oluştuğunu da kaydetti.

AKP Hükümetinin Kırım politikasını Ukrayna taraftarı Tatarlarla yürütmesinin yanlış olduğuna dikkat çeken Sel, bu kişiler hakkında dikkat çekici bir tez savundu.

HABER: ÜNSAL ERGEN

KAMERA: SABRİ KARA

ulusal.com.tr

Şehitler son yolculuğuna uğurlandı Gündem Kiraz üreticilerinin yüzü gülmedi Gündem Vatan Partisi çalışmalara tüm hızıyla devam ediyor Gündem Diyarbakır'dan acı haber: 1 asker şehit oldu Gündem