Suudi Arabistan kara harekatı için tarih verdi

Suudi Arabistan, Suriye'de yapmak istediği kara harekatıyla ilgili tarih açıkladı. Suudi Tuğgeneral Ahmed Asiri harekatın mart ya da nisanda başlayacağını açıkladı. Açıklamaya Rusya'dan tepki geldi. Başbakan Yardımcısı Dmitriy Rogozin, "Suriye’de hiçbir yabancı kara kuvveti olmamalı" dedi.

Abone ol

Suudi Arabistan, Suriye’ye kara harekatı için tarih verdi.

IŞİD'e karşı oluşturulan koalisyona üye ülkelerin savunma bakanları ABD öncülüğünde NATO Karargahı'nda bir araya geldi. Toplantı sırasında gazetecilere açıklamalar yapan Suudi Arabistan Savunma Bakanı Müsteşarı Tuğgeneral Ahmed Asiri, IŞİD'e yönelik kara harekatının mart ya da nisanda başlayacağını açıkladı.

Suriye'ye asker gönderme konusunda Suudi Arabistan'ın pozisyonunun çok net olduğunu belirten Asiri, 38 ülkenin koalisyonda yer almak istediğini de belirtti.

Operasyonun içeriği ve katılacak asker sayısı gibi detaylar koalisyon üyesi ülkelerin Genelkurmay Başkanları ve Savunma Bakanları ile yapılacak toplantılarda kararlaştırılacak.

Asiri'nin açıklamalarına Rusya'dan tepki geldi.

Düzenlediği basın toplantısında soruları yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Dmitriy Rogozin, Suriye’deki hava operasyonunu komşu ülkelere yayma niyetinde olmadıklarını açıkladı. "Suriye’de hiçbir yabancı kara kuvveti olmamalı" diyen Rogozin, Rusya’nın da Suriye’de kara operasyonu planlamadığını da belirtti.

ulusalkanal.com.tr

Altı yıl işe gitmediğini kimse fark etmedi Dünya ABD'de palalı saldırgan 4 kişiyi yaraladı Dünya İsveç'te arka arkaya iki şiddetli patlama Dünya Medvedev'den Suriye uyarısı: Dünya savaşı çıkabilir Dünya