Lavrov: Rusya, Bağdat'ın onayını alarak Barzani yönetimine silah verdi

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya'nın Barzani yönetimine yaptığı silah desteği ile ilgili konuştu. Lavrov, yardımın Irak hükümetinin onayıyla yapıldığını açıkladı.

Abone ol

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya'nın Barzani yönetimine Bağdat yönetiminin onayıyla destek verdiğini söyledi.

Sputnik'in haberine göre; Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, resmi temaslar için gittiği Finlandiya'nın Helsinki kentinde Rusya'nın Ortadoğu politikasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Rusya'nın Suriye ve Irak'a askeri ve teknik yardımda bulunduğunu belirten Lavrov, "Bunun dışında Rusya Irak Kürtleri'ne askeri destek veriyor. Fakat bu tamamıyla Bağdat yönetiminin onayı alınarak gerçekleştiriliyor" dedi.

Terörizmle mücadele eden herkesin bir araya gelmesi gerektiğini belirten Rus Dışişleri Bakanı, "Herkesin çabalarını eşgüdüm çerçevesinde örgütlemesi gerekiyor" diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr

Suriye ordusu teröre karşı dört bir yandan taarruza geçti Dünya ABD'den PYD açıklaması Dünya İran Devrim Muhafızları doğruladı Dünya ABD Dışişleri Bakanlığı, “Dünya Dini Özgürlükler” raporunu yayımladı Dünya