"PKK özgürlük hareketidir" diyen Yüksekdağ'a dava açıldı

HDP'nin terör örgütü PKK ile ilişkisi mahkemeye taşındı. HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ hakkında, hapis istemiyle dava açıldı.

Abone ol

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ hakkında Alman yayın organı Deutsche Welle'ya (Dauça Vella) verdiği röportajdaki sözleri nedeniyle "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan hazırlanan iddianame kabul edildi.

Röportajda "HDP'nin PKK ile bağı olduğu söyleniyor buna ne dersiniz" sorusuna Yüksekdağ'ın verdiği cevap siyasi parti amacıyla kurulan HDP'nin PKK ile ilişkisini ortaya koyuyor.

Yüksekdağ, "HDP olarak PKK ile bağımız yok" dese de "PKK bir halk özgürlük hareketidir" ifadesi ve PKK'nın uyguladığı program dediği terör eylemlerini meşru kılan söylemleri iddianamede yer aldı.

Savcılık, Yüksekdağ hakkında "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan dava açarak, 1 yıldan 5 yıla kadar hapsini istedi.

Milletvekillerinin yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin Anayasa'da değişiklik yapılmasını öngören kanunun yürürlüğe girmesiyle haklarında 799 fezleke bulunan 152 milletvekili için yeni bir süreç başlamıştı.

ulusalkanal.com.tr

Üç kızı PKK’nın dağ kadrosuna götürürken yakalandı Gündem Kılıçdaroğlu: Cemaatlere dokunulmamalı Gündem Otizmliler, kontenjan nedeniyle okullara kabul edilmiyor Gündem İzmir Barosu'ndan bir ilk Gündem