Sezonun ilk ağları kuruldu

Av yasağı kalktı, balıkçılar bir kez daha "vira bismillah" dedi. İstanbul Sarıyer'den denize açılan balıkçılar sezonun ilk balığı için ağlarını attı. Hava koşulları Karadeniz'e açılmaya engel olsada, temenniler karşılıksız çıkmadı, beklentilerin altında olsa da sezonun ilk balığı Marmara'dan bereketi ile geldi.

Abone ol

Av yasağı boyunca bugün beklendi. Ağlar tamir edildi, av gemileri hazırlandı. 31 Ağustos akşamı İstanbullu balkıçılar Sarıyer Kireçburnu'ndan demir aldı, denize açıldı.

Planları bereketi bol olan Karadeniz'e açılmaktı ama hava şartları el vermedi. Uğursuzluk getirmesin diye İstanbul Boğazı'na demir atıldı.

Gece yarısı av yasağı sona erir ermez ağlar denize bırakıldı. Ancak işler sadece ağ atmakla bitmiyor.

Denize bırakılan ağın altı kapanıyor ve ağlar birbirine karışmasın diye elle tek tek aralanıyor.

İşler bittiğinde ise ağların dolması için uzunca bir bekleyiş başlıyor.

Dakikalar birbirini kovaladı, sonunda zaman geldi. Gemi güvertesi yeniden harektlendi. Balıkçılar bu kez ağı toplamak için can hıraş çalışmaya başladı.

Tekneye dökülen av biraz beklentilerin altında kaldı. Marmara'dan palamut çekmeyi bekleyen balıkçıların ağına mezgit takıldı.

Balıkçılar ilk gün beklediğini bulamasa da önümüzdeki günler için umutlu.

Haber: Deniz Çağlayan

Kamera: İnanç Saraçoğlu

ulusalkanal.com.tr

Minik Enver'in en acı bekleyişi foto galeri Yurt Dehşete düşüren olay! Yurt AKOM önünde can pazarı! Yurt 100 otomobilden 41'i LPG'li Yurt