Tarlası olanlara kötü haber! Yüzde 10 arttı

Tarımda maliyetler sadece bir yılda yüzde 10 arttı. Türkiye İstatistik Kurumu, Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi'ni açıkladı. Tarımda maliyetler geçen aya göre yüzde 3,5 azalsa yıllık bazda endeks yüzde 10 arttı. CHP Milletvekili doçent doktor Okan Gaytancıoğlu endeksin artışındaki önemli faktörün girdi maliyetleri oyduğunu belirtti.

Abone ol

Türkiye İstatistik Kurumu, Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi Haziran 2015 verilerini açıkladı. Maliyetler geçen aya göre yüzde 3,5 düştü ama tablonun genelinde bakıldığında maliyetlerin son 12 yılda yükseldiği gözlemlendi.

Verilere göre maliyet endeksi son bir yılda yüzde 10 arttı. Endeksin başlangıç tarihinden, günümüze kadar süreçte de maliyetler yaklaşık üç kat arttı.

CHP Edirne Milletvekili doçent doktor Okan Gaytancıoğlu, maliyetlerin artmasındaki önemli faktörlerin başında girdi maliyetlerinin yüksek olduğunu belirtti.

Gaytancıoğlu, AKP’nin çiftçiye destek için çıkarttığı yasanın gene AKP tarafından uygulanmadığı belirtti.

Gaytancıoğlu'na göre çözüm girdi maliyetlerinin düşürülmesinden geçiyor.

ulusalkanal.com.tr

Canlarını tehlikeye attılar Ekonomi O listeye sadece İş Bankası girdi Ekonomi Maliye'ye Şimşek çaktı Ekonomi Bayram ikramlıkları raflarda ama yurttaşta alacak para yok Ekonomi